Vize krizi ya da “şecâ’at arzederken merd-i kipti sirkatin söyler”

Türkiye, bölgedeki etkin güçlerle mutabak içinde İdlib’de  güvenliği sağlamak üzere harekete geçtiğinde, ABD, Türkiye’deki kendi ülkesine yönelik vize işlemlerini herhangi bir süre de...

Türkiye, bölgedeki etkin güçlerle mutabak içinde İdlib’de  güvenliği sağlamak üzere harekete geçtiğinde, ABD, Türkiye’deki kendi ülkesine yönelik vize işlemlerini herhangi bir süre de belirtmeksizin askıya aldı.

ABD, yaptığı bu ani ve tek yanlı uygulamaya dair somut bir gerekçe göstermek yerine, ilgili açıklamada “Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD hükümetini, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ABD misyonunun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır” ifadesine yer verdi.

Bu ifade, herkes tarafından, Osmanlı sadrazamlarından Koca Mehmet Ragıp Paşa’nın şu beytinde dile getirdiği duruma denk bir şekilde yorumlandı: 

“Miyân-ı güft u gûda bed-meniş îhâm eder kubhun 

şecâ’at arzederken merd-i kipti sirkatin söyler.” 

Şundan ki, Türkiye, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda görevli Metin Topuz’u, başta FETÖ’cü polis şefleri olmak üzere, FETÖ mensuplarıyla irtibat halinde olması, onlarla birlikte ABD’ye seyahat etmesi ve başkası adına kayıtlı bir telefonla sahte delil ve ses kayıtlarını yurt dışına çıkarması nedeniyle yargılanmak üzere tutuklanmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 50 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 343 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 127 Okunma Ajan işi bir Gazze protestosu 11 Nisan 2024 | 207 Okunma Bayram yapmanın sırası mı? 09 Nisan 2024 | 56 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar