Derman niyetiyle: “Türk Hat San’atından Seçmeler”

Uğur Derman Hocamız, hayatını hat sanatını talime, hattatlar hakkında bilgi devşirmeye, bunları yazı ile nakletmeye, gençleri hat sanatına özendirmek için elzem olan yapıları kurmaya ve yaşatmaya, bu sanata...

Uğur Derman Hocamız, hayatını hat sanatını talime, hattatlar hakkında bilgi devşirmeye, bunları yazı ile nakletmeye, gençleri hat sanatına özendirmek için elzem olan yapıları kurmaya ve yaşatmaya, bu sanata dair maddi değerlere sahip çıkmaya ve sahip çıkılmasını teşvik etmeye... adamış isimlerdendir. 

Derman Hocamızın, elimin altında bulunan eserlerine bakarken, onun hayatını hat sanatına bitiştiren ilk hocası merhum Necmeddin Okyay üstadın (benim Sıtkı Çoban’dan duyduğum onun da Gölpınarlı merhumun oğlundan duyduğu) üç talebesi şu sözü aklıma düşüverir:

“Sadi (dr., Belger) keyfini çıkarır, Uğur (Derman) ilmini yapar, Ali (Alparslan) ise yazar.”

Büyük üstadın bu sözünü, ister kerametine, ister ferasetine yoralım ilgili üç ismin hayatlarına baktığımızda aynen tahakkuk ettiğini görürüz.

Kendi adıma, Derman Hocamızın, yeni basım Türk Hat San’atından Seçmeler’ine bakarken Necmeddin, Sadi ve Ali Hocalarımıza rahmet dileyerek, Derman Hocamıza, hattın ilmi üzerinde sağlıklı ve hayırlı uzun bir ömür niyaz ediyorum.

Türk Har San’atından Seçmeler, Atatürk Kültür Merkezi Yayınları arasından geçtiğimiz günlerde nihayet yeniden nazarlara sunuldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altın Buzağı’dan Kızıl Düveye 20 Nisan 2024 | 85 Okunma Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi 18 Nisan 2024 | 912 Okunma Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek 16 Nisan 2024 | 347 Okunma Düve miti Siyonazilerin çirkin emellerini perdeler mi? 13 Nisan 2024 | 129 Okunma Ajan işi bir Gazze protestosu 11 Nisan 2024 | 207 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar