KURAMER İslam düşüncesinde yeni bir umut

YAZIMA geçmeden önce bütün okuyucularımın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Bayram vesilesiyle günlük gailelerden uzaklaşarak bayram sevincimize katkı yapacak güzel bir çalışmayı sizlerle...

YAZIMA geçmeden önce bütün okuyucularımın Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Bayram vesilesiyle günlük gailelerden uzaklaşarak bayram sevincimize katkı yapacak güzel bir çalışmayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

İslam dünyası birkaç yüzyıldır kriz içinde. Tarım toplumundan sanayi ve bilgi toplumuna geçerken değişen paradigmayı çözümlemekte zorlanan Müslümanlar, siyasi, sosyal, ekonomik vb. pek çok alanda kriz yaşıyor. Ancak hayatın her yönünü kuşatan bu krizin özünde, İslam düşüncesi ve biliminin kendini yenileyememesi yatıyor.

Özellikle dini düşünce alanında ufuk darlığı, sığlık ve geçmişi tekrardan öteye gitmeyen kısırlık, bu krizin en önemli nedeni sayılabilir.

Dini düşüncede geniş çaplı bir içe kapanma, buna bağlı olarak farklı ses ve görüşleri İslam’a yönelik bir tehdit gibi algılama durumu yaşanıyor. Hiç şüphesiz, böyle bir algı sağlıklı bir ruh haline işaret etmez.

İçinde bulunduğumuz zaman diliminde hem bu sorununu aşmak hem de çoktandır kaybettiğimiz özgüveni yeniden kazanmak zorunda olduğumuz açıktır. Özellikle dini düşünce sahasında geniş perspektifli, derinlikli ve aynı zamanda uzun soluklu bilimsel çalışmalara ihtiyaç var. Tam bu noktada sizlere yaklaşık 2 yıldır etkinliklerini takip ettiğim 29 Mayıs Üniversitesi’nde kurulan “Kur’an Araştırmaları Merkezi” KURAMER’den bahsetmek istiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yönetimin kurallarına uyulmazsa 04 Aralık 2017 | 1.069 Okunma Ortadoğu'da devletler oyunu 27 Kasım 2017 | 4.396 Okunma Hangisine inanalım: Söylenen değerlere mi yaşanan pratiklere mi? 20 Kasım 2017 | 5.019 Okunma Pabucu dama atılmak 13 Kasım 2017 | 1.348 Okunma Gayriresmi yapı ve paralel yapı arasında Yargıtay kararı 06 Kasım 2017 | 1.131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar