Doğru söz acıdır

“DOĞRU söz acıdır” derler. İbni Zafer de “Sulvanü’l Muta” adlı eserinde, doğru bir dost tavsiyesi için “İlk aldığınızda sizi iğrendiren acı bir ilaç...

“DOĞRU söz acıdır” derler. İbni Zafer de “Sulvanü’l Muta” adlı eserinde, doğru bir dost tavsiyesi için “İlk aldığınızda sizi iğrendiren acı bir ilaç gibidir, ancak size faydalarını fark ettikten sonra keyfinizi yerine getirir” diyor.

Geçen hafta iki farklı kanaldan gelen eleştiriler, bana bu sözü hatırlattı.

Gerçekte önyargıları değiştirmenin veya art niyetli olanı ıslah etmenin zor olduğunu biliyorum. Yazılanı anlayamayana, metindeki işine gelen kısmı alana veya maksadının dışında yorumlayana bir daha anlatmak çare değil. Bu nedenle, bu gibi durumlarda en doğru yaklaşımın “olduğun gibi görünmek” ve “doğru bildiğini yapmaya devam etmek” olduğunu düşünürüm.

Yine de bir umut, gerçeği arayan iyi niyetlilere ışık tutacağı gerekçesiyle yazdıklarımı farklı bir açıdan bir daha tekrarlayacağım.

2004 MGK KARARINA TAVIR ERGENEKON’LA İLGİLİDİR

Doğan Medya Grubu, 2004 yılında MGK’da alınan FETÖ ile ilgili tavsiye kararı hakkında işlem yapılmamasını gündeme getirdi. “Türkiye’de Değişim Yapmak Neden Bu Kadar Zor” adlı kitabımdan eksik alıntılar yaparak AK Parti iktidarını FETÖ’yü desteklemekle itham ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yönetimin kurallarına uyulmazsa 04 Aralık 2017 | 1.069 Okunma Ortadoğu'da devletler oyunu 27 Kasım 2017 | 4.396 Okunma Hangisine inanalım: Söylenen değerlere mi yaşanan pratiklere mi? 20 Kasım 2017 | 5.019 Okunma Pabucu dama atılmak 13 Kasım 2017 | 1.348 Okunma Gayriresmi yapı ve paralel yapı arasında Yargıtay kararı 06 Kasım 2017 | 1.131 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar