EY DOĞU TÜRKİSTAN SİZİ UNUTMADIK!

Doğu Türkistan, Türk-İslam dünyasının kanayan yarasıdır. Bugün itibariyle Doğu Türkistan’da soydaş ve dindaşlarımız zulüm altında inlemektedirler. Bütün ümitleri Türkiye...

Doğu Türkistan, Türk-İslam dünyasının kanayan yarasıdır. Bugün itibariyle Doğu Türkistan’da soydaş ve dindaşlarımız zulüm altında inlemektedirler. Bütün ümitleri Türkiye Türklüğündedir. 2007 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yayın yapmakta olan Ün TV’de Doğu Türkistan Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk ile yapmış olduğum “Güncel Tarih” programında gündeme getirilen hususları tekrar kamuoyuna takdim etmek lüzumunu hissettim.

2007’de gündeme getirdiğimiz Doğru Türkistan’da zulme maruz kalan ve halen kalmakta olan soydaşlarımızla ilgili olarak temel hususların bilinmesinde fayda vardır.

2021’in Şubat ayının sonlarındayız. Bugün itibarıyla Doğu Türkistan’da zulme maruz kalan soydaşlarımızın durumunda hiçbir değişiklik olmadığı gibi, baskı ve zulüm gittikçe artmaktadır.

İçimiz yanıyor fakat maalesef hiçbir şey yapılamıyor.

Siyasi olarak milletlerarası platformda iktidar sahiplerinin yapılması gerekenleri yapmadıkları görülmektedir. Bu durum elbette bizi ve Doğru Türkistanlı soydaşlarımızı dilhun etmektedir.

Doğu Türkistan ile ilgili temel bilgilerimizi yeniden hatırlamakta fayda var. Aşağıda Doğu Türkistan Derneği Genel Başkanı Sayın Seyit Tümtürk ile 2007 yılında yapmış olduğumuz programda kamuoyuna takdim edilen hususları bir defa daha hatırlatmak isterim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CAMİYE GİREN KÖPEK 06 Temmuz 2021 | 477 Okunma DON'T THROW.. 02 Temmuz 2021 | 91 Okunma ERMENİ MESELESİ, “SESSİZ TÜRKLER” ve VAKUR OLMAK –III 13 Mayıs 2021 | 183 Okunma ERMENİ MESELESİ, “SESSİZ TÜRKLER” ve VAKUR OLMAK -II 07 Mayıs 2021 | 433 Okunma ERMENİ MESELESİ, “SESSİZ TÜRKLER” ve VAKUR OLMAK -I 04 Mayıs 2021 | 334 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar