15 Temmuz darbe teşebbüsü ve berisi

15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsünün üzerinden dört sene geçti. Türk tarihinde fetö denilen yapı kadar tarifi zor, tasviri imkânsız denecek kadar güç, din, mezhep ve inanç konusunda çok yönlü bir örgüt bildiğimiz kadarıyla yok.

Fakat ne kadar zor ve ne kadar müphem olursa olsun mutlaka terörle mücadele usulü vardır ve olmalıdır. FETÖ örgütüyle alakalı teşhis hususunda muğlaklığın temelinde son yüz yıllık dönemde yaşadığımız kültürel kırılmaların olduğunu peşinen kabul etmezsek fotoğrafın tamamını görmemiş oluruz.

Meseleyi biraz açalım;

Her toplumun kendine mahsus direnç noktaları vardır.

Dünyada hangi millet olursa olsun her millet için direnç noktaları; dil, tarih ve inançtır.

Bu temel değerler zemininde her toplum mevcudiyetini muhafaza eder.  Hiçbir millet düşülemez ki, dili olmaksızın varlığını sürdürsün.

Dikkat ederseniz “geri kalmış ülkeler” olarak ifade edilen ülkelerde “yabancı” dil kendi dilinden daha itibarlıdır. Zira sömürgeci ülkeler, kendi dışındaki toplumları “geri kalmış” toplum olarak isimlendirerek daima “yabancı” dili köpürterek topluma yedirmeyi tercih etmiş ve etmektedir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CAMİYE GİREN KÖPEK 06 Temmuz 2021 | 477 Okunma DON'T THROW.. 02 Temmuz 2021 | 91 Okunma ERMENİ MESELESİ, “SESSİZ TÜRKLER” ve VAKUR OLMAK –III 13 Mayıs 2021 | 183 Okunma ERMENİ MESELESİ, “SESSİZ TÜRKLER” ve VAKUR OLMAK -II 07 Mayıs 2021 | 433 Okunma ERMENİ MESELESİ, “SESSİZ TÜRKLER” ve VAKUR OLMAK -I 04 Mayıs 2021 | 334 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar