Yapay Zeka

Bizim memlekette Aydınlık dışında başka gazetede yer bulmadığına bakmayın, dünyanın geri kalanında büyük teknolojik ilerlemeler eşliğinde gelecek projeksiyonları yapılıyor. Gelişme...

Bizim memlekette Aydınlık dışında başka gazetede yer bulmadığına bakmayın, dünyanın geri kalanında büyük teknolojik ilerlemeler eşliğinde gelecek projeksiyonları yapılıyor. Gelişme aşamasındaki buluşlardan, hatta henüz icad edilmeyen ama öngörülenlerden yola çıkılarak gelecek tasavvurları yapılıyor. 
Gıda kaynakları bu kadar azalırken ve aynı anda nüfus bu kadar artarken gelecekte nasıl besleneceğiz? Metabolizmamız üzerinde ne gibi değişiklikler olmalı? Nasıl yiyecekler bulunacak ya da yiyecekler nasıl üretilecek? Yakında yine Aydınlık sayfalarında okuyacaksınız. Sonra bir süredir takip ettiğiniz yapay zekâ var... Nerelerde kullanılacak, meselâ devlet yönetiminde analitik görevleri olacak mı? Ne bileyim meselâ cumhurbaşkanına, “Efendim, Suriye politikası şu biçimde olmalıdır” diyecek bir makina olacak mı? Çünkü bunu yapan, ya da doğru yapan insan yok. İhtiyaç yani... Ya da üretimde nasıl yer alacak insan mı onu yönetecek o mu insanı, insanlık bolluk toplumu mu olacak, köle toplumu mu? 
Aydınlık’ta çok sayıda aydın, bilim adamı, sanatçı ve yazar bunu tartışıyor. 
Bütün bu tartışmalar gelecek ile ilgili, yani çocuklarımızın yarın yaşayacakları dünyanın tartışması bu. Peki, çocuklarımızı o dünyaya hazırlayacak olan eğitimi vermekle görevli Milli Eğitim Bakanlığı’nda durum ne?
Bakın anlatayım. 
Meselâ çeşitli tarikat ve cemaatlerin kurduğu vakıflarla okul ve okul öncesi eğitim merkezi açma anlaşmaları yapıyor. Buralarda çocuklara, kadının nasıl olup da erkeğin kaburga kemiğinden yaratıldığını anlatacaklar, çünkü biyolojinin temeli olan evrim okul müfredatlarında artık yok... Yerine yapay bilim var hamdolsun.  
Bu tarikat ve cemaatlerin d...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP turnusoldur 17 Mayıs 2020 | 41 Okunma Gerekçesiz gerekçe 08 Eylül 2019 | 128 Okunma Savaşçılar, askerler ve diğerleri 01 Eylül 2019 | 190 Okunma Kayyım çözüm mü 25 Ağustos 2019 | 221 Okunma Irak'ta neler oluyor 14 Temmuz 2019 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar