Ordumuzun düşmanları

FETÖ’nün polisleri ve savcıları Türk ordusu hakkında “darbeci”, “casus”, “fuhuşçu”, “katil” gibi iftiralarla iddianameler yazdıklarında bu Akit gazetesi, o yalanları manşetinden...

FETÖ’nün polisleri ve savcıları Türk ordusu hakkında “darbeci”, “casus”, “fuhuşçu”, “katil” gibi iftiralarla iddianameler yazdıklarında bu Akit gazetesi, o yalanları manşetinden duyururdu. Biz o sırada hapiste idik, okurduk, keser arşivlerdik yazdıklarını... Ve bunlara karşı mücadele ederdik. FETÖ ile bunları, ayıramazdık...

Şimdi FETÖ ihanetten hapiste, ama Akit gazetesi bu kez de “FETÖ”cü yaftasıyla orduya saldırmaya devam ediyor, hem de en uçtaki, PKK ile sıcak çatışma içindeki askerlerimize... Mızrağın sivri ucunu köreltmeye çalışıyor.

Manşet yapmışlar: “Asker sandığından HDP çıktı.” Utanmadan, kanundan ve “inanıyoruz” dedikleri Allahtan bile korkmadan yazmışlar: “Polislerin kullandığı sandıklarda AKP ve Erdoğan’a oy patlaması yaşanırken asker lojmanlarında en fazla oyu terör yandaşları aldı.”

Polis ve askeri birbirine düşürmeye, halkta güvensizlik yaratmaya kimin ihtiyacı var? Elbette FETÖ’nün ve PKK’nın. Ve Akit tam da bunu yapıyor.

Hangi asker lojmanında HDP çıkmış? Yazmıyor bunu, yalanı atıp kaçmış. Ve askerlerin oy kullandıkları okullarda sadece askerler mi oy kullanmış? Bunu da yazmıyor çünkü, askeri lojmanların, hatta Alay’ın içindeki okullar dahil olmak üzere bütün okullarda siviller de oy kullanıyor ve askerlerin oranı en fazla yüzde bir, ya da iki... Nasıl etkileyecekler bütün sandıkları? Bazı askerlerin oy kullandığı Sabri Güzel Lisesi, hatta Polis Okulu’nun yanındaki okullar bile asker ve polisten kat be kat fazla sivilin oy verdiği yerlerdi.

Habere konu olan okul Şehit Polis Mehmet Erçin Ortaokulu... Huzurevleri semtinde, yani PKK/HDP’nin en güçlü olduğu yerlerden biri. Akit’in alkış tuttuğu açılım dönemi sonunda yoğun çatışmalara sahne oldu. Buradan HDP’nin daha yüksek oy alması, okul başına yüzde biri geçmeyen nüfusuyla nasıl askere mal edilebilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP turnusoldur 17 Mayıs 2020 | 41 Okunma Gerekçesiz gerekçe 08 Eylül 2019 | 128 Okunma Savaşçılar, askerler ve diğerleri 01 Eylül 2019 | 190 Okunma Kayyım çözüm mü 25 Ağustos 2019 | 221 Okunma Irak'ta neler oluyor 14 Temmuz 2019 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar