On iki yıl sonra

En büyük kumpas davası Ergenekon bitti. Bugün, yani aradan tam 12 yıl geçtikten sonra meseleye soldan bakanların çoğu sadece oluşan hasarı ve kayıpları yazıyor. Sağdan bakanların bir kısmı samimi...

En büyük kumpas davası Ergenekon bitti. Bugün, yani aradan tam 12 yıl geçtikten sonra meseleye soldan bakanların çoğu sadece oluşan hasarı ve kayıpları yazıyor. Sağdan bakanların bir kısmı samimi şekilde özeleştiri yaparken, başka bir kısmı ve liberaller ise içinde bolca "Ama, fakat" geçen cümleler kurarak ekranlardaki yerlerini koruyorlar.

Başarılı da oluyorlar, zamanında FETÖ’cü savcıların sözcülüğünü yapan isimler, bugün de ekranlarda FETÖ’ye nasıl tavır alıp, Ergenekon’a nasıl karşı çıktıklarını anlatıyorlar. Eskiden onları hapishaneden dinleyip sövüyordum, şimdi evimden. Tek fark bu.

Ekranlarına, bu işin en fazla çilesini çeken, mücadelesini veren ve Ergenekon duvarlarının yıkılmasına önderlik eden Vatan Partisi ya da TGB kadrolarını asla çıkarmıyorlar.

Yepyeni mağdurları ve kahramanları var artık Ergenekon davasının.

NE YAŞANDI

Hiç karmaşık değil. 2000’li yıların başından itibaren, SSCB’nin küllerinden doğan Rusya’nın, Batı Asya ülkeleriyle yeni bir kutup oluşturmasını önlemek ve bölgedeki doğal kaynaklara doğrudan el koyabilmek için, ABD tarafından oluşturulan BOP’un önündeki en büyük engel Türk Ordusu’ydu. Bir de halkı uyandırma-örgütleme yeteneği olan Vatan Partisi... Çünkü onlar, Atlantik sisteminin bittiğini Avrasya çağının başladığını görüyor ve söylüyorlardı. Ergenekon-Balyoz, bu engelleri ortadan kaldırma operasyonuydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP turnusoldur 17 Mayıs 2020 | 41 Okunma Gerekçesiz gerekçe 08 Eylül 2019 | 128 Okunma Savaşçılar, askerler ve diğerleri 01 Eylül 2019 | 190 Okunma Kayyım çözüm mü 25 Ağustos 2019 | 221 Okunma Irak'ta neler oluyor 14 Temmuz 2019 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar