Kayseri’de FETÖ soruları-2

Konuya geçen hafta giriş yaptığım için bu hafta doğrudan soruları yazmaya başlıyorum: Erciyes Üniversitesi (ERÜ)’den FETÖ ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle ihraç edilen öğretim...

Konuya geçen hafta giriş yaptığım için bu hafta doğrudan soruları yazmaya başlıyorum: Erciyes Üniversitesi (ERÜ)’den FETÖ ile irtibatlı oldukları gerekçesiyle ihraç edilen öğretim üyelerinin kaçı bu rektör döneminde alındı?

FETÖ suçlamasıyla 22 buçuk yıl hapis talebiyle yargılanan Şakir Batmaz’ın (15 Temmuz gecesi Akıncı’da yakalanan ve FETÖ’nün sivil imamlarından olduğu belirtilen Kemal Batmaz’ın kardeşi) ve FETÖ’ye yakın olduğu bilinen çok sayıda öğretim üyesinin seçimlerde M.G’yi destekledikleri ve bu hususun Şakir Batmaz’ın ifadesinde yer aldığı doğru mu?

FETÖ’ya bağlı olduğu gerekçesiyle kapatılan “Anadolu Tıbbi Onkoloji Derneği”nin yöneticilerinin bazıları ERÜ’de halen görev yapmakta mıdır? Bunlarla ilgili ne gibi işlemler yapılmıştır? Yapılmadıysa neden yapılmamıştır?

Tarih bölümünde “Himmet Z” lakabıyla bilinen öğretim üyesi hakkında, Edebiyat Fakültesi Dekanı tarafından yazılı başvuru yapılmasına rağmen bir işlem yapılmadığı doğru mudur? Doğru ise bunun nedeni nedir?

FETÖ’cü oldukları herkes tarafından bilinen kimi öğretim üyelerinin “okuyucu”, “yazıcı” ya da “Menzilci” kisvesi arkasında korunduğu, bu kişiler hakkında yapılan başvuruların yargıya iletilmediği doğru mudur?

Pensilvanya’ya kadar gidip FETÖ’den tespih ve takke alan, 17-25 Aralık’tan sonra bile kendisi ve eşinin Bank Asya’da hesabı olan bir rektör yardımcısı olduğu doğru mudur? FETÖ’den ihraç edilen çok sayıda bürokrat ve öğretim üyesinin tez danışmanı ya da jüri üyesi olan bu kişi aynı zamanda FETÖ soruşturma komisyonunda başkan mıdır? Bu kişinin yürüttüğü soruşturmalar sağlıklı mıdır?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP turnusoldur 17 Mayıs 2020 | 41 Okunma Gerekçesiz gerekçe 08 Eylül 2019 | 128 Okunma Savaşçılar, askerler ve diğerleri 01 Eylül 2019 | 190 Okunma Kayyım çözüm mü 25 Ağustos 2019 | 221 Okunma Irak'ta neler oluyor 14 Temmuz 2019 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar