Bitmeyen düşmanlık

Önceden Şerif Mardin vardı, her fırsatta onun yorumlarına gönderme yaparak cumhuriyetin kurucu ideolojisini suçluyorlardı. Sonra Davutoğlu geldi ve cumhuriyet yerine bir gevşek federasyon için politikalar geliştirdi. Türkiye'nin...

Önceden Şerif Mardin vardı, her fırsatta onun yorumlarına gönderme yaparak cumhuriyetin kurucu ideolojisini suçluyorlardı. Sonra Davutoğlu geldi ve cumhuriyet yerine bir gevşek federasyon için politikalar geliştirdi. Türkiye'nin etrafını bir kan ve ateş cehennemine çevirdi. Kullandıkları dil ve gazete köşelerindeki şakşakçıları hep aynıydı. Şimdi de Şükrü Hanioğlu var. Onun yazılarına gönderme yaparak aynı cumhuriyet düşmanlığı, aynı şakşakçılar tarafından yapılıyor.

Bakınız, aradan bir 17-25 Aralık, bir MİT TIR'ları, bir 15 Temmuz geçti, ama bu adamlar aynı rollerini sürdürüyor. Dün FETÖ'nün Türk Ordusu'na ve cumhuriyete saldırısını destekliyorlardı, bugün FETÖ'ye karşı olduklarını söylüyor ama aynı düşmanlığı sürdürüyorlar.

Şükrü Hanioğlu, daha önceleri FETÖ'cü Zaman gazetesinde yazıyordu; şimdilerde ise Derin Tarih dergisinde. Derginin yönetmeni Mustafa Armağan'ı biliyorsunuz. Abant toplantılarının müdavimi ve Fetullah Gülen'in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın yayın sorumlusudur. Her fırsatta Atatürk'e ve cumhuriyete saldırır.

Hüseyin Gülerce FETÖ itirafçısı olduktan sonra hükümete yakın Star gazetesinde, AKP'nin fetvacısı Ahmet Taşgetiren ile birlikte, aynı gün (17.08.2017), talimat almış gibi Şükrü Hanioğlun'a gönderme yaparak cumhuriyet ile hesaplaşmaya devam ediyorlar. Hâlâ yok "farklılıklara dayalı çoğulculuk", yok "cumhuriyeti kuranların din karşıtı laikliği" gibi saçma sapan iddiaları papağan gibi tekrarlayıp duruyorlar. Toplumu zehirleyip birbirine düşürmeye çalışıyorlar.

Sanki elleri patlayana kadar alkışladıkları o PKK açılımı yüzünden memleketin her tarafı mayın tarlasına dönmemiş, 15 Temmuz'da uçurum kıyısından dönülmemiş gibi...

Bu artık çapsızlıkla ifade edilecek noktayı çoktan geçti... AKP bir an önce kendi içi ve yakın çevresiyle hesaplaşmaya başlamazsa, halkın bilincine akıtılan bu zehrin önünü kesmezse... İnanın bu cümlenin devamını kimse bilmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP turnusoldur 17 Mayıs 2020 | 38 Okunma Gerekçesiz gerekçe 08 Eylül 2019 | 127 Okunma Savaşçılar, askerler ve diğerleri 01 Eylül 2019 | 187 Okunma Kayyım çözüm mü 25 Ağustos 2019 | 219 Okunma Irak'ta neler oluyor 14 Temmuz 2019 | 610 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar