28 Şubat buluşması

Daha yenice gerekçeli kararı açıklandı. Hukuk faciasıdır. Mahkeme “küresel darbe” diye bir tanımlama bile yapmış, efendim çünkü bu “bir tek Türkiye’deki değil, dünyadaki...

Daha yenice gerekçeli kararı açıklandı. Hukuk faciasıdır. Mahkeme “küresel darbe” diye bir tanımlama bile yapmış, efendim çünkü bu “bir tek Türkiye’deki değil, dünyadaki bütün Müslümanları etkileyen bir darbe” imiş. 28 Şubat davası denilen garabet hakkında konuşuyorum. 
Hakim Bey, hakim bey! Irak’ta 1,5 milyon Müslüman kadına tecavüz edilmesi, bir o kadarının da katledilmesi... Afganistan’da, Libya’da, Mısır’da, Suriye’de yüz binlerce Müslümanın Amerikan kışkırtmaları ve bilfiil Amerikan bombalarıyla katledilmesi küresel darbe değil miydi?
28 Şubat, bir partiye ya da hükümete değil ABD’ye karşı yapıldı. Bir darbe değil, ordu ve devlet kademelerindeki Amerikan piyonu tarikat yapılanmalarını tasfiye etmeyi amaçlayan bir arınma girişimi idi. O başarıya ulaşamadığı için 15 Temmuz oldu. Hatalar yapılmadı mı? Elbette yapıldı, ben şahidim, ama el insaf yahu, ne küresel darbesi?
O sırada iktidarda olan Çiller-Erbakan hükümetinin Amerikancı niteliği hakkında kimin kuşkusu var? Çiller belli de ya her fırsatta ABD ve Siyonizme çakan Erbakan farklı mıydı? Bakın biraz anlatayım size.
Seçimlerden kısa süre sonra, 1994 yılı Ekim ayı içinde ABD eski Başkanı Jimmy Carter’in başında olduğu Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nin yayınladığı rapora göre Erbakan, Ortadoğu’da temas kurulabilecek tek ılımlı İslâmi lider olarak gösteriliyordu. Aynı ay içinde tekrar ABD’ye gitti ve Georgetown Üniversitesi’nde, kendi deyimiyle, “CIA’nın en yüksek memurlarının sorularını cevapladı.” (Sabah, 23 Ekim 1994.)
Yeni Yüzyıl gazete...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP turnusoldur 17 Mayıs 2020 | 41 Okunma Gerekçesiz gerekçe 08 Eylül 2019 | 128 Okunma Savaşçılar, askerler ve diğerleri 01 Eylül 2019 | 190 Okunma Kayyım çözüm mü 25 Ağustos 2019 | 221 Okunma Irak'ta neler oluyor 14 Temmuz 2019 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar