İstikrar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibinin izlediği politika konusunda ne yaptıklarını bilmediklerini düşündüğüm zamanlar, bildiklerini düşündüğüm zamanlardan daha fazla... Cümle biraz...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibinin izlediği politika konusunda ne yaptıklarını bilmediklerini düşündüğüm zamanlar, bildiklerini düşündüğüm zamanlardan daha fazla... Cümle biraz karışık mı oldu? 
Aslında durum karışık. 
Erdoğan, ünlü ABD gazetesi WSJ için yazdığı makalede: "Esad kimyasal silahlar ile halkını hedef almaktadır" dedi ve İdlib operasyonunun yapılmaması için neler yaptığını anlatıp ABD'ye yardım çağrısı yaptı. 
Bu sırada ABD'ye gidiyordu ve Trump ile sadece el sıkışabildi. Zaten randevusu bile yoktu. Yani makale işe yaramadı...
Soçi'de Rusya ile güvenli bölgeler konusunda uzlaştıktan sonra Rus Kommersant gazetesinde, "ABD'nin PYD ve DSG'ye olağanüstü destek verdiğini" söyledi ve devamında, ''Rusya ile birlikte belirleyeceğimiz radikal grupların bu bölgede faaliyet göstermemesini sağlayacağız" diyerek, Rusya ile işbirliğinin ne kadar pekiştiğini ima etti. 
BM toplantısı için gittiği Newyork'ta ise gazetecilere "ABD'nin Münbiç konusunda verdiği sözleri tutmadığını, Fırat'ın doğusunda Rusya ile birlikte hareket edilebileceğini, ama henüz öyle bir durum olmadığını" söyledi. Ama en başından beri yanlış olduğu bilinen Münbiç Mütarekesi de böyle bir yalpalama döneminde imzalanmamış mıydı?
Ben tam fesuphanallah diyordum ki, ABD finans çevrelerinden yardım talep eden damat Berat Bey'in yeni ekonomi programının (YEP) denetimini ABD'li yönetim şirketi Mc Kinsey ile birlikte yürütmeye karar verdiklerini öğrendim. Yani modern Duyun-ı Umumiye.
Bu sıralarda ABD yönetimi, Türkçe, &Ccedil...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP turnusoldur 17 Mayıs 2020 | 38 Okunma Gerekçesiz gerekçe 08 Eylül 2019 | 127 Okunma Savaşçılar, askerler ve diğerleri 01 Eylül 2019 | 188 Okunma Kayyım çözüm mü 25 Ağustos 2019 | 219 Okunma Irak'ta neler oluyor 14 Temmuz 2019 | 610 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar