Örgüt

Ortak amaçları için bir araya gelmiş olan kişilere örgüt deniliyor. Sözlük tanımı bu ve buradaki püf noktası hem ortak amaç olacak, hem de bir arada olduklarını gösteren...

Ortak amaçları için bir araya gelmiş olan kişilere örgüt deniliyor. Sözlük tanımı bu ve buradaki püf noktası hem ortak amaç olacak, hem de bir arada olduklarını gösteren ilişki.
Başlayabiliriz.
Tane tane anlatacağım.
Şimdi kardeşim, Alpaslan Aslan adında bir avukat, Osman Yıldırım ve üç arkadaşıyla Cumhuriyet gazetesini bombaladı. Daha sonra aynı ekip Ankara’ya gitti ve Alpaslan Aslan, Osman Yıldırım’ın yardımıyla Danıştay’a saldırdı. Bir yargıç şehit oldu, üçü yaralandı.
Bu adamlar Gültepe’deki bir şeyhin müritleri. Fetullah Gülen’in yeğeni Kemalettin Gülen, hakimlerin gazete sayfasındaki fotoğraflarını verdi. Osman Yıldırım, Alpaslan Aslan, Fetullah Gülen’in yeğeni Kemalettin Gülen, Hilmi Öztürk, Alpaslan Aslan’ın “O benim liderim” dediği Süleyman Esen, Şeyh Salih, onun sağ kolu Küçük Salih lakaplı Salih Yaşar, Burhan Kadı gibi isimler arasında sadece eylemlerin yapıldığı 4-17 Mayıs 2006 tarihleri arasındaki 13 gün içinde 464 görüşme var. Bir o kadar da mesajlaşma.
Mesela Alpaslan Aslan Cumhuriyet gazetesini bombaladıktan sonra, daha şeyhinin evine doğru koşarken ilk Şeyh Salih’i, sonra da Kemalettin Gülen’in ofis arkadaşı Hilmi Öztürk’ü arıyor... Bu bombayı Süleyman Esen’den aldığını kendisi söylüyor.
Mesela Alpaslan Aslan, Danıştay cinayetini işledikten hemen sonra Hilmi Öztürk önce Kemalettin Gülen’i sonra da Süleyman Esen’i arıyor, sonra tekrar, tekrar ve tekrar arıyor, defalarca... sadece bu arada değil, eylemlerin öncesinde de yüzlerce görüşmeleri var. 
Devlet içindeki FETÖ’cüler, bombalamadan sonra eksik araştırma yaparak bu adamların Danıştay cin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP turnusoldur 17 Mayıs 2020 | 41 Okunma Gerekçesiz gerekçe 08 Eylül 2019 | 128 Okunma Savaşçılar, askerler ve diğerleri 01 Eylül 2019 | 190 Okunma Kayyım çözüm mü 25 Ağustos 2019 | 221 Okunma Irak'ta neler oluyor 14 Temmuz 2019 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar