Denge

Bi Ergenekon-Balyoz dönemi yaşadık kardeşim, bakkal bile telefonunun dinlendiğini düşünüyor, müşteriye peynir tartmadan önce telefonun bataryasını çıkarıyordu. Yedi sene yatıp çıktım...

Bi Ergenekon-Balyoz dönemi yaşadık kardeşim, bakkal bile telefonunun dinlendiğini düşünüyor, müşteriye peynir tartmadan önce telefonun bataryasını çıkarıyordu. Yedi sene yatıp çıktım, çok kişi “az daha beni de alacaklardı” diye anlattı kendini.

Memleketin başına 15 Temmuz geldi kardeşim, bi baktık her yan FETÖ’cü imiş meğer, komşu komşudan şüphe eder oldu. Adam iş yapmış iflas etmiş, “FETÖ bana kumpas kurdu” diye anlatıyor.
Başbakan’ın ABD-Rusya restleşmesi hakkındaki yorumu: “Mahalle kabadayıları gibiler.” Muhalefet, diğer muhalefete “Tipitip” diyor, diğeri de “Gargamel” diye cevaplıyor. Biri diğerine terörist ayakkabısı, diğeri dansöz kıyafeti öneriyor. Sabahtan akşama kadar belki 40 defa elini yıkayan, ana-kız programları izleyen muhalefet lideri var.
Milletvekiline, “Cumhurbaşkanının diploması var mı?” diye sordular. “Peygamberin de yoktu” diye cevap verdi. Bir başkası, “ona dokunmak ibadettir”, bir başkası “o peygamberdir” dedi. Ölçü bu kadar kaçınca, muhalefetteki de PKK için “onlar yurtseverdir” dedi.
Sabah programında, “define ve işaret uzmanı” diye çıkarılan şarlatanların cinlerle nasıl işbirliği yaptığını dinliyorsunuz. Göletteki balıklar azalınca “Kahraman balıklar, Afrin’e savaşmaya gitti” diye haber yapan gazete var. Hacamat tedavisi yasal, cin çıkarmanın tarifesi var, üniversitenin biri “şeytanla mücadele edecek doçent aranıyor” ilânı vermiş.
Hocaların başlıca fetva konuları “asansörde halvet, 6 yaşında kızla evlenilir mi, penis duası, gece yatarken yorgana sürtünmek caiz midir” filan...
Bu koşullar altında mutlu mesut yaşarken biz... Eskişehir’de 4 kişiyi katleden öğretim üyesine “Akli dengesi bozuk” dediler...

ÖZGÜR BASIN

Tarih, 12 Nisan 2018, CNN’de Parametre programı yayınlanıyor ve Hakan Çelik konuşuyor: “İngiltere bir Akdeniz gücüdür, çünkü Kıbrıs’ta üsleri var. Amerika desen 6. Filo’yu bu yüzden kurdu, o da Akdeniz gücü. Ama ya Rusya, ne işi var burada? Rusya Akdeniz gücü değil. ‘Esad ile anlaştım’ diyerek burada güç bulundurmak olur mu?”
Aklınıza mukayyet olun... Ölçü nasıl kaçtıysa artık?
CNN satıldığında “özgür basın susturuluyor” diyorlardı. Evet, coğrafyayı, tarihi, mantığı ve vicdanı eğip bükme özgürlüğü satıldı. Başka bir sahibi var artık ve aynı sanat şimdi de onun için icra edilecek.

ÇOK ŞÜKÜR

Feto, 13 Nisan akşamı Pensilvanya’da şükür namazı kıldı. Nereden biliyorsun derseniz... FETÖ zanlısı savcının hazırladığı 28 Şubat davası, tıpkı FETÖ’nün hayal ettiği gibi ceza yağdırdı. Sadece bu da değil... Osman Yıldırım, Beyaz Tv’de Latif Şimşek’in programına çıktı, “devleti ben kurtardım” dedi. Her yönüyle ortaya çıktığı, Yargıtay kararıyla tescillenen Danıştay davası için Latif Şimşek, “henüz aydınlatılamadı” dedi. Eski MHP’li Cemal Enginyurt, FETÖ zanlısı savcı M. Ali Pekgüzel’în yargılama sırasında Osman Yıldırım’a sorduğu soruyu aynı kelimelerle tekrarladı: “Cumhuriyet gazetesi eylemi şeriatçı bir saikle mi yapıldı, yoksa öyle mi gösterildi?” Ki, bu cümle FETÖ kumpaslarının sembolüydü.
Programı yapanların amacının, cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken, Tayyip Erdoğan’ın yol temizliğini yapmak olduğu, aday olan Doğu Perinçek ve aday olacağını düşündükleri İlker Başbuğ ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun isimlerini sıkça anmalarından anlaşılıyordu. Ama... Şükür namazını Feto kıldı... Geçmişte “aldatıldık” dediler, bakalım bu kez ne diyecekler?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP turnusoldur 17 Mayıs 2020 | 38 Okunma Gerekçesiz gerekçe 08 Eylül 2019 | 127 Okunma Savaşçılar, askerler ve diğerleri 01 Eylül 2019 | 187 Okunma Kayyım çözüm mü 25 Ağustos 2019 | 219 Okunma Irak'ta neler oluyor 14 Temmuz 2019 | 610 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar