Münbiç’teki leylekler

Yılan hikayesine döndü.En son haber ise şöyle: “ABD Münbiç’te kalıcı üsler kuruyor.” Bu habere dayanak olan ise Münbiç’teki ABD askeri sayısının 300’e ulaşması. Yabancı...

Yılan hikayesine döndü.

En son haber ise şöyle: “ABD Münbiç’te kalıcı üsler kuruyor.” Bu habere dayanak olan ise Münbiç’teki ABD askeri sayısının 300’e ulaşması. Yabancı sitelerden alınan bazı ABD askeri üs bölgelerinin fotoğrafları da eşlik ediyor bu haberlere.

Bakınız...

Bu haberler ABD’nin hedeflerine uygun bir psikolojik algı yaratmaktan başka işe yaramıyor. Bilerek ya da bilmeyerek.

Çünkü, ABD Münbiç’i Fırat’ın doğusunu elde tutmak için bir pazarlık nesnesi olarak tutuyor, bu nedenle kıymetlendiriyor ve oradan çekilmesinin verebileceği en büyük taviz olacağı, Türk kamuoyunda da bu çekilmenin büyük zafer olacağı algısı yaratılmaya çalışılıyor.

Münbiç’e gelen Amerikan askerleri, özel kuvvet unsurlarından oluşuyor. Yani topçu, piyade, istihkâm gibi yerleşik birlikler konuşlanmıyor. Fotoğrafları ve videoları inceledim. En ağır silahlar araca monteli güdümlü tanksavarlar ve havan. Radarlar ve muhabere merkezleri araçlar üzerinde. Eski binaların kenarlarına gerilmiş çadırlar ve üs çevresine dizilmiş seyyar sütrelerden oluşuyor. Her ABD üssünün klasiği olan büyük tahkimat ve çatışmaya dayanıklı bina inşaatları yok. (https://syria.liveuamap.com/en/2018/4-april-footage-of-us-military-base-in-manbij-countryside) (https://syria.liveuamap.com/en/2018/4-april-american-bases-in-manbij—-) Dileyen bu adreslere girip bakabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
HDP turnusoldur 17 Mayıs 2020 | 41 Okunma Gerekçesiz gerekçe 08 Eylül 2019 | 128 Okunma Savaşçılar, askerler ve diğerleri 01 Eylül 2019 | 190 Okunma Kayyım çözüm mü 25 Ağustos 2019 | 221 Okunma Irak'ta neler oluyor 14 Temmuz 2019 | 612 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar