Tarım-Mutfak- Siyaset

Sabah Gazetesi Yazarı Okan Müderrisoğlu'nun bugünkü (14.04.2022)''Tarım-Mutfak- Siyaset'' başlıklı yazısı.

Seçim yılı 2023, Türkiye için aynı zamanda önemli projelerin somutlaştığı bir yıl olmaya aday. Şimdilik 4 önemli adım söz konusu.
1- Karadeniz doğalgazı, ilave rezerv keşifleri ile birlikte ana dağıtım şebekesine verilecek.
2- Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin bir ünitesi devreye girecek.
3- Türkiye'nin otomobili üretim bandından inecek ve piyasaya sunulacak.
4- Türk mühendisinin ürünü Milli Muharip Uçak, test uçuşlarına başlayacak.
Tüm bu gelişmeler elbette gurur verici. Büyük düşüncenin, vizyoner bakış açısının, azim ve kararlılığının neticesi.
Lakin...
Bu seçim bambaşka koşullarda cereyan edecek. Büyük Türkiye ideali, büyük yatırımlar, büyük liderlik seçimin belirleyici unsurlarından olacak. Ancak, vatandaşın mutfağına ve cebine yansıyacak önlemler, kadınların ve gençlerin hayata tutunmasına dair reçeteler ve toplumsal umudun canlılığı da seçimin kaderine büyük ölçüde etki edecek.
Hali hazırda 6 muhalefet partisinin bir araya geldiği, zoraki birlikteliği ayakta tutma müzakereleri yaptığı, Cumhurbaşkanı adayını netleştirme işini liste pazarlıklarına endekslediği, arada da ekonomi üzerinden popülizme yöneldiği bir dönemdeyiz.
Henüz seçim kampanyasının başlamadığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sahaya inmediğini, sürpriz etkisi yaratacak kartlarını açmadığını, sadece güncel konular üzerinden muhalefetin konjonktürel söylemlerini boşa çıkaracak sınırlı hamlelerle yetindiğini de hesaba katmak durumundayız.

Gerek pandemi şartları gerekse Rusya- Ukrayna Savaşı, pek çok ülkenin bazı gerçeklerle sert biçimde yüzleşmesine yol açtı. Güvenilir ve sürdürülebilir gıdaya, kullanılabilir su kaynaklarına ve enerjiye sahip olan ülkelerin, Yeni Dünyanın geleceğinde söz sahibi olacakları kesinlik olarak tescillendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yakın zamanda bir kez daha vurguladığı gibi, "Tarım, ülkeler için en az savunma sanayii kadar önemli bir sektördür!"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 354 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 157 Okunma Dönüm noktaları ve Devlet Bey... 13 Nisan 2024 | 456 Okunma Sü uyur, düşman uyumaz! 11 Nisan 2024 | 170 Okunma Değişim… CHP mi değişti, seçmen mi? 09 Nisan 2024 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar