Reisi neden öldü?

İsrail'in azgın politikaları, kan ve gözyaşından beslenen iç politik iklimi bölgemizi her türlü komplo teorisine ve güvensizliğe açık hale getirdi. İsrail'i kayıtsız şartsız destekleyen ABD ve AB...

İsrail'in azgın politikaları, kan ve gözyaşından beslenen iç politik iklimi bölgemizi her türlü komplo teorisine ve güvensizliğe açık hale getirdi. İsrail'i kayıtsız şartsız destekleyen ABD ve AB bloku ise tarihin bu kırılma noktasında insanlık suçlarının ortağı oldu.
İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindekileri taşıyan helikopterin düşmesi (düşürülmesi?) sonucu hayatını kaybetmesi her türlü şüpheyi gerçek ve makul kıldı.
Olağan şüpheliler kadar, İran'ın bünyesel siyasal sorunları ve pamuk ipliğine bağlı dengeleri de tartışmaya açıldı. Hatta bu kritik dengenin bozulmasını isteyen iç unsurlar ile onlara yatırım yapan küresel aktörler de soru işareti dizisine eklendi.
Bütün bunlara ilave olarak... Dikkate değer bir yoruma, eski İran...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alparslan Bayraktar... Bir zihniyet dönüşümü örneği... 25 Temmuz 2024 | 218 Okunma ‘İlginç çalışmalar!’ 23 Temmuz 2024 | 1.214 Okunma 20 Temmuz... Zamanın Ruhu... Zorluklar, Zorunluluklar... 20 Temmuz 2024 | 97 Okunma Özgür Bey’in ‘medcezir’ siyaseti! 18 Temmuz 2024 | 228 Okunma 15 Temmuz ve toplumsal hafıza! 16 Temmuz 2024 | 1.959 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar