Odak İstanbul Dikkat Ankara...

Seçimin İstanbul'da yapılacak olması, Ankara'da devletin işleyişini arka planda bırakmamalı...

İstanbul seçimlerinin iptalini de kapsayan süreç, Türkiye'yi 6 ayı aşkın süredir yoğun politize ortamda tuttuğu için, bilhassa bürokrasi ciddi ölçüde refleks kaybına uğradı. Nitekim... Asli görevini layıkıyla ifa etmesi, milli proje üretmesi, yapısal reformlara odaklanması gereken kadroların günlük siyasi tartışmalara kapıldığı, hatta siyasetçinin yerine ikame olmaya çalışanlara bile rastlandığı bir gerçek.
Devlet demişken...
Genetik yapısı demokratik dönüşümden geçen kurumların, seçim dönemlerini fırsat bilerek alışılmış kodlarına dönme eğilimi gösterdiği, bazı sivil toplum kuruluşlarının ise alanının dışına taşarak eski alışkanlıklarına meylettiği Türkiye tecrübesi ile sabit.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hedeflenen sistemik değişim henüz tamamlanamadığı için Ankara'da yönetsel alan boşluğu oluşmaması çok önemli bir husus.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 23 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 141 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 383 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 158 Okunma Dönüm noktaları ve Devlet Bey... 13 Nisan 2024 | 458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar