O mektup nasıl iade edildi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, 13 Kasım'da Beyaz Saray'da Başkan Trump ve cumhuriyetçi senatörlerle gerçekleştirdiği zirve pekçok açıdan ilkleri barındırdığı gibi oldukça ilginç...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, 13 Kasım'da Beyaz Saray'da Başkan Trump ve cumhuriyetçi senatörlerle gerçekleştirdiği zirve pekçok açıdan ilkleri barındırdığı gibi oldukça ilginç diyaloglara da sahne oldu. Trump'la görüşmeye iyi hazırlanan Erdoğan, hedef odaklı cümleler kullanmayı ve görsellerle destekli net mesajlar vermeyi tercih etti.
Washington'daki Türkiye karşıtı lobilerin ezberlerini bozmayı ve dış kamuoyunu etkilemeyi başardı.
Cumhurbaşkanı, Trump'la baş başa görüşmesinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı yanına aldı.
Trump'ın, 9 Ekim tarihli, üslup ve seviye yoksunu mektubu, ekiyle birlikte, bu görüşme sırasında kendisine iade edildi. Erdoğan, gerek mektuptaki ifadelerden gerekse eli kanlı bir teröriste ait ekli yazıdan duyduğu rahatsızlığı açık bir dille anlattı. Cumhurbaşkanı, ortak basın toplantısında mektubun sahibine teslim edildiğini söylerken Trump'ın, Erdoğan'ı ve liderliğini övmesi, mektup bahsine girmemesi ise Amerikan tarafının hatayı düzeltme çabası olarak yorumlandı.
Erdoğan, senatörlerle düzenlenen özel oturuma, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'la katıldı. Aynı anda hem Başkan (yürütme) hem de senatörlerle (yasama) görüşen Erdoğan, benzersiz bir müzakereyi gerçekleştirmiş oldu. Senatörlere, terör örgütünün sivilleri de hedef alan eylemleri 3 dakikalık video ile izletilirken Altun'un, Amerikan düşünce ve muhakeme tarzına doğrudan hitap eden görselleri Erdoğan'ın elini rahatlattığı gibi neticeye de ciddi etki etti.
Ayrıca...
Mazlum Kobani kod adını kullanan Ferhat Abdi Şahin isimli terörist için CIA belgesinde, "terör örgütü PKK'nın intihar timlerinin komutanı" tespiti yapıldığı da muhataplara aktarıldı.
Ve bir anekdot da heyetler arası görüşmeden...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 196 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 383 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 158 Okunma Dönüm noktaları ve Devlet Bey... 13 Nisan 2024 | 458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar