Muhalif dedeleri karşı çıkar ama torunları kıymetini bilir!

Sabah Gazetesi Yazarı Okan Müderrisoğlu'nun bugünkü (19.03.2022)''Muhalif dedeleri karşı çıkar ama torunları kıymetini bilir!'' başlıklı yazısı.

Elbette, "Çanakkale Geçilmez!"
Neden?
Çünkü... Özgürlük ve bağımsızlık uğruna, bir an bile düşünmeden, gözünü dahi kırpmadan canından vazgeçenlerin tarihe vurduğu mühürdür bu söz! Üstelik aynı anlam ve değerini daha güçlü bir iradeyle korumaktadır. Fakat mühim bir ilave ile!
"Nedir o ilave?" Şudur:
Dün olduğu gibi bugün de "köprüye getirilmek istenen bu millet!" büyük sınamalara, daha büyük meydan okumalarla karşı koyarak milli bilincini ve bağışıklığını korumayı başarmıştır. Yani, sırtını yere getirmek isteyenlere, her fırsatta hak ettiği cevabı vermiştir.
Çanakkale Boğazı'nın iki yakasını. 

bir araya getirmekle de Atalarının mirasına ezelden ebede sahip çıkacağını cümle âleme ilân etmiştir.

***

Şimdi gelelim, sıcak konumuza...
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü hizmete açacağı duyurulduğu andan itibaren yine "uğultular başladı!"
"Kamu Özel İşbirliği" (KÖİ) projeleri ile bu kapsamındaki garantiler çarpıtıldı, malûm odaklar tarafından algı operasyonuna maruz bırakıldı.
Bakınız bu projeleri, bugünün "muhalif siyasi dedeleri" anlamamakta ısrar eder. Ama "onların "torunları" kıymetini çok iyi bilmektedir. Zira Türkiye, dedelerinin başlattığı projeleri on yıllar sonra güç bela tamamlayan torunlar dönemini geride bırakmıştır.
Yani...
Dedeleri direnç gösterse de benzeri projelerin tarihi öyküsünü okuyan torunları, hızla hizmete alınan stratejik projeleri ve kazanımlarını savunacaktır.
Bunun izahı da açıktır...
 Başlangıçta taahhüt edilen garanti bedeli malûmdur da bu tür büyük projelerin orta-uzun vadede kamuya ve çevreye sağlayacağı faydalar da başlı başına bir göstergedir.
 Mega projelerin kamu finansmanı yerine, duruma ve ihtiyaca göre KÖİ ile yapılmasının kazandıracağı zaman ve fırsat değerini, büyüme dinamiğini gençler gayet net görmektedir.
 Örneğin, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün, sadece 12 yıllık işletme süresi sonrası tüm hakları ile devlete devredileceği ve 100 yıldan fazla hizmette kalacağı dikkate alındığında, ortaya çıkacak lehte farkı -bilanço bilmesine bile gerek olmaksızın- torunlar hemen hesaplamaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 354 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 157 Okunma Dönüm noktaları ve Devlet Bey... 13 Nisan 2024 | 456 Okunma Sü uyur, düşman uyumaz! 11 Nisan 2024 | 170 Okunma Değişim… CHP mi değişti, seçmen mi? 09 Nisan 2024 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar