Model yeni de... İki yüzlülük çok eski be!

Sabah Gazetesi Yazarı Okan Müderrisoğlu’nun bugünkü (15.02.2022)’’ Model yeni de... İki yüzlülük çok eski be! ‘’ başlıklı yazısı.

Şu "samimiyetsiz alkışlar"... Hemen ardından "Sn. Bakanım" diye yanına yaklaşma çabaları...
Oysa... Sınırlı ve sorumlu bir grup iş insanı dışında ekonomi programına dört elle sarılanlar hâlâ yeterli sayıda ve etkinlikte değil.
Aksine... Özellikli toplantılarında fırsatlardan ziyade ısrarla tehditlere odaklılar. Türkiye Ekonomi Modeli'nin sürdürülebilirliği için fikir üretmek, katkı sunmak bir yana fazlasıyla "neyin olmayacağına!" kafayı takmış haldeler.
Bakış açıları, "Yabancı sermaye" merkezli. Yabancıları memnun etmeye endeksli bir program yazılmazsa var olanı küçümseme, değersizleştirme hatta teklemesini bekleme eğilimindeler!
Söz, yabancı sermayeden açılmışken... Ona artık "uluslararası sermaye" deniyor. Ve belli büyüklüğü aşan yatırımlar için "süper teşvikler" uygulanıyor. Türkiye'ye gelmek veya Türkiye'de büyümek isteyene münhasır kolaylıklar sağlanıyor. Kaldı ki eski terminoloji ile yabancı sermayeyi diline dolayanların da bundan öte mucizevi formülleri de bulunmuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 57 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 383 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 157 Okunma Dönüm noktaları ve Devlet Bey... 13 Nisan 2024 | 457 Okunma Sü uyur, düşman uyumaz! 11 Nisan 2024 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar