Mart-Ağustos 2014’ten dersler

Elbette, her seçimin kendine özgü koşulları vardır. Yani, farklı tarihlerdeki seçimler üzerinden güncel şartlara dönük bağlayıcı kıyaslama yapmak yanıltıcı olabilir. Ama belirli ve...

Elbette, her seçimin kendine özgü koşulları vardır. Yani, farklı tarihlerdeki seçimler üzerinden güncel şartlara dönük bağlayıcı kıyaslama yapmak yanıltıcı olabilir. Ama belirli ve özgün davranış kalıplarını hatırlatmakta ise sakınca olmaz.
İzlediğiniz üzere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 28 Mayıs'taki 2. Tur seçimi için "Bizim rakibimiz CHP değil, rehavettir. Asla zafer sarhoşluğuna kapılmayacağız" dedi.
Sn. Cumhurbaşkanının bu ifadesi, "Nasılsa kazandık" havasına girilmesinin risklerine işaret ettiği gibi seçmenin yine coşkuyla oy vermeye gitmesini teşvik ve son ana kadar sandığa sahip çıkması çağrısıyla da doğrudan bağlantılı.
Siyaset ustası Erdoğan'ın haklılığını teyit eden örnek...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 210 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 383 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 158 Okunma Dönüm noktaları ve Devlet Bey... 13 Nisan 2024 | 458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar