Libya tezkeresi... Sağ-sol farkı!

Siyasetteki frekans karışıklığı öylesine arttı ki milli konularda alınması gereken kritik kararlarda milletin ferasetine güvenmekten başka çare kalmadı. Atatürk'ün partisi olduğunu savunan CHP'nin dış politik ve stratejik gelişmeler karşısında sergilediği tavır ile muhafazakar kimlikli AK Parti'nin tercihi ve duruşu arasındaki fark, hakikaten kavramların ve kurumların yeniden tanımlanmasını zorlar hale geldi.

Dün televizyonda, Lübnanlı yazar ve düşünür Amin Maalouf'la son kitabı "Uygarlıkların Batışı" üzerine yapılan sohbet vardı. Gazeteci Kürşad Oğuz, etkili sorular sormuş, güncel meselelere tarihi bir perspektif de kazandırmış.
Röportajdaki kritik kimi vurgular bende, Libya'ya asker gönderme tezkeresi bağlamında AK Parti ve CHP'nin tezleri arasında ilginç çağrışımlar oluşturdu.

*** Maalouf, diyor ki...
Lübnan'a, Mısır'a, bütün Arap ülkelerine hakim duygu, dünyanın büyük güçler tarafından yönetildiği ve bu büyük güçler karar alırsa bunu kabul etmekten başka çare olmadığıdır. Atatürk ise 1. Dünya Savaşı bittiği gün büyük güçler, ona uymayan bir karar aldıklarında "Hayır" dedi ve karşı çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Dönüm noktaları ve Devlet Bey... 13 Nisan 2024 | 454 Okunma Sü uyur, düşman uyumaz! 11 Nisan 2024 | 168 Okunma Değişim… CHP mi değişti, seçmen mi? 09 Nisan 2024 | 194 Okunma ‘ÖnYargı’tay’ olmasın! 06 Nisan 2024 | 169 Okunma AK Parti’ye tarihi görev: Hem iktidar hem de muhalefet! 04 Nisan 2024 | 284 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar