Komandodan İrfan Can’a ‘selam!’

Cumhuriyetimizin 96. yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilen resepsiyon "devlet-millet kaynaşması" adına heyecan verici anlara sahne oldu. Biz Türk Milleti, hakikaten bir...

Cumhuriyetimizin 96. yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde verilen resepsiyon "devlet-millet kaynaşması" adına heyecan verici anlara sahne oldu.
Biz Türk Milleti, hakikaten bir başkayız.
Cumhuriyetin kuruluş sürecine giden yolda ödenen bedellerin farkında olarak, bugünün şartlarında güncel versiyonları sahnelenen karanlık senaryolara karşı dik duruşumuzu sergiliyoruz.
Külliye'deki yeni kongre merkezi, 4 binin üstünde davetliyi ağırlayabilecek ölçekte ve güzellikteydi.
Geceye özel anlam katan ise Barış Pınarı Harekatı'nın kahramanlarıydı. Gerek davetli subay, astsubay, uzman erbaş ve güvenlik korucusu gerekse Tel Abyad'dan, Rasulayn'dan, doğu Akdeniz'den, Diyarbakır'dan bağlanan komutanların mesajları duygu patlamasına yol açtı.
Dedim ya bizi biz kılan özelliklerimiz, zorlu anlarda ortaya çıkıyor diye.
Başakşehir Kulübü'nde oynayan milli futbolcumuz İrfan Can Kahveci, Avusturya takımı Wolfsberger ile yapılan maçta, attığı gol sonrası sevincinden asker selamı verdiği için UEFA tarafından soruşturmaya uğradı.
Ama... Türk milletinin üzerine gidildikçe, asil karakteri daha da öne çıkıyor. Nitekim, Kahveci'nin selamının boşa gitmediğini anlatan güzellikler de yaşanıyor. Gurur abidemiz komandolarımızın, İrfan Can'a gönderilmek üzere asker selamı verdikleri videolar günün mana ve ehemmiyeti açısından şer odaklarına iyi bir ders oldu.

*** Külliye'deki resepsiyonda, dikkate değer bir sohbet konusu vardı. "Acaba, davet askeri bir hava mı kazandı?" diye soranlara veya "Sanki 30 Ağustos töreniydi" benzetmesi yapanlara da rastlandı.
Doğrusu, Suriye'nin kuzeyinde parçalanan terör koridorundan rahatsız olan çevrelerin topyekûn Türkiye'ye yüklenmeleri nedeni ile salonda "asker millet" atmosferi oluşmadı değil. Ancak, derinlemesine analiz edildiğinde oldukça özellikli bir tablo çi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Mevlâ Görelim Neyler, Neylerse Güzel Eyler’ 28 Mart 2024 | 239 Okunma İstanbul’a açılacak telefon! Hal hatır için mi, Yürekler ağızda mı? 26 Mart 2024 | 749 Okunma Başkent, ‘hizmete susamış!’ 24 Mart 2024 | 219 Okunma CHP’nin Acısı 23 Mart 2024 | 275 Okunma Ekonomi... Talepler! Ama nasıl? 21 Mart 2024 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar