İstanbul seçimi ve siyasi yanılsama!

"İstanbul seçimlerini bu kez farklı kılan en belirgin husus nedir?" diye sorulduğunda mesele gelip, CHP'nin siyasi genetik kodları ile CHP adayının bireysel sunuşu arasındaki ton farkında düğümleniyor.

Yakın zamana kadar CHP, seçim dönemlerinde taktik hamleler yapardı.
Geniş seçmen kitlelerine yönelmek yerine geçici olarak "sağa çekerdi!" Bu balans sapması sadece sağ yelpazeden veya muhafazakar kanattan aday transferi şeklinde tezahür eder, ne seçmen çoğunluğunu ne de CHP tabanını tatmin ederdi.
Lakin şimdi durum biraz değişmiş gibi görünüyor. Onca denemeden sonra CHP, içini değil ama vitrinini yenileyerek mayayı tutturduğunu düşünüyor.
Buna karşın İstanbullular da bir "siyasi yanılsama riskini" göze almaya teşvik ediliyor. Nihayetinde CHP, değişen Türkiye'ye göre kendisini yeniden inşa etmedikçe, CHP adayının değişmesi ne kadar sürdürülebilir olabilir ki?

***

Kuşkusuz AK Parti de son 17 yılda hız kazanan sosyolojik değişimden kurumsal olarak nasibini almakta ve özeleştiriye zorlanmakta. Parti, hem bünyesinden doğan ve yol ayrımı yaşayan kadroların hem de değişik politik kutupları muhalefet bloğunda buluşturan hamlelerin baskısı altında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 354 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 157 Okunma Dönüm noktaları ve Devlet Bey... 13 Nisan 2024 | 456 Okunma Sü uyur, düşman uyumaz! 11 Nisan 2024 | 170 Okunma Değişim… CHP mi değişti, seçmen mi? 09 Nisan 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar