İstanbul-Ankara hattında sistem-siyaset analizi

Bugün siyasetin farklı kanatlarına ve devlet kurumlarının işleyişine ilişkin çok çeşitli kaynaklardan derlediğim hususları, tespitlerime dönüştürerek aktarmak istiyorum.

Evet...
İstanbul seçimleri bitti. Bana göre seçim, siyaset alanının yeniden düzenlenmekte olduğuna dair mesajlarla sonuçlandı. Tam da bu nedenle meseleye, Ankara'dan bakmanın zamanı geldi. Bu bakış açısı hem siyaset kurumunun muhtemel hamleleri hem de bürokrasinin refleksi ile ilgili. Şimdilik en kritik konu, siyasi iradenin hükümet sistemini etkin çalıştırmasında düğümleniyor. Bilhassa atanmışların, puslu havalarda ayak sürümesi Türk siyasi tarihinin geleneksel hastalığı olarak yine karşımıza çıkıyor.
Çeyrek asır sonra İstanbul'da elde edilen netice CHP'de özgüven patlamasına yol açarken iç dengelerdeki hassasiyeti ortadan kaldırmaya yetmiyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 23 Haziran gecesi İstanbul'a giderek, sahaya sürdüğü adayın elini kaldırıp kutlamak yerine Ankara'da kalması manidardı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 210 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 383 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 158 Okunma Dönüm noktaları ve Devlet Bey... 13 Nisan 2024 | 458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar