Fiyatlar artarken enflasyon düşüyor mu?

Dikkatler yeniden Fırat'ın doğusuna çevrilmiş durumda. ABD gibi küresel bir aktörle müzakere etmenin güçlüğüne karşın, öğretilmiş çaresizliğe kapılmadan, milli menfaatleri savunmanın...

Dikkatler yeniden Fırat'ın doğusuna çevrilmiş durumda. ABD gibi küresel bir aktörle müzakere etmenin güçlüğüne karşın, öğretilmiş çaresizliğe kapılmadan, milli menfaatleri savunmanın gerekliliği bu olayda da bir kez daha karşımıza çıkmıştır.
Suriye meselesini, Türkiye'nin stratejik hamlesini, ABD tarafının hesaplarını bilahare analiz etmek üzere bugün, asli konumuz olan ekonomi ile devam edelim.
AK Parti'nin geçtiğimiz hafta Kızılcahamam'da gerçekleşen değerlendirme toplantısına, "Bazı mal ve hizmetlere zam yapılırken nasıl oluyor da enflasyon düşüyor?" sorusu damgasını vurdu. Hakikaten önemli ve cevap bulunması gereken soruydu bu.
Her şeyden önce...
Halkın günlük hayatına doğrudan tesir eden hususlarda, polemiği bir kenara bırakmayı, samimi olmayı başarabilmemiz lazım.
Artık herkesin ezberlediği gibi...
Enflasyon, fiyatlar genel seviyesindeki artış hızının ölçülmesi ile ilgili.
Hayat pahalılığı ise kişilerin veya hanelerin gelir seviyesi ile bağlantılı.
Enflasyon var ise fiyatlar yine artıyor, enflasyondaki düşüş ise sadece fiyatların artış hızının yavaşlamasını anlatıyor.
2018 yılının son çeyreği ile 2019'un ilk yarısındaki enflasyon, birikimli maliyetleri yansıtırken tek haneye gerileyen enflasyon, ekonomide doğru yönde alınan kararların neticesine işaret ediyor.

*** Eylül ayı ile birlikte enflasyonun tek haneye inmesinin ana nedenleri şunlardı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 210 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 383 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 158 Okunma Dönüm noktaları ve Devlet Bey... 13 Nisan 2024 | 458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar