Ekran görüntüsü sandık gerçeği!

Nihayet, büyük karşılaşmanın yeri, saati ve hakemi belli oldu.

16 Haziran 2019 tarihindeki TV yayını, Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım ile (HDP destekli) Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nu, ABD Başkanlık Seçimi formatında kamuoyunun huzuruna çıkaracak. Yani, iki adaya da eşit süre tanınarak aynı sorular sorulacak.
İki ismin sert polemiğe girmesini bekleyenler tam manasıyla umduğunu bulamazken adaylar; "Beden dilleri, projeleri, ikna kabiliyetleri, rakibin tezlerini çürütme taktikleri ve sinirlerine hakim olma başarısı" ile ön plana çıkacak.
Bu tarz yayınların, ABD'de karar vericiler üzerindeki etkisinin fazla olduğu belirtilse de Türkiye tecrübesine dair aynı kesinlikte yorumda bulunmak güç. Zira, 23 Haziran İstanbul yenileme seçiminde, 31 Mart gecesinin şekillendirdiği seçmen kitlesinin sabit noktada durduğunu kabul etmek durumundayız.
Bir başka deyişle, her iki aday için de 4.2 milyonluk oy bloğunun büyük ölçüde pozisyonunu koruduğunu hesaba katmak zorundayız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 210 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 383 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 158 Okunma Dönüm noktaları ve Devlet Bey... 13 Nisan 2024 | 458 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar