Ekonomide ve diplomaside “Savaşçı-Asker” farkı

Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Mü'min doğduğunda kulağına ezan okunur. Öldüğünde ise namaz kılınır. İnsanın doğduğunda kulağına okunan ezan, öldüğünde kılınacak namazı içindir.

İşte hayatımız o ezanla sala arasındaki süre kadar kısadır!
Öyle anlaşılıyor ki 2020'lerin ilk günleri de "tarih yapmak ve tarih yazmak" arasında geçmeye aday. Klasik düşünme metotları ve uygulamalarının mutlak doğru kabul edildiği dönemler geride kalırken, günün koşullarının gözetildiği, milli çıkarların öncelendiği, riskin iyi yönetildiği, cesur kararların alınabildiği süreçlere doğru gidiyoruz.
Biz istesek de istemesek de...
Olup bitenlere seyirci kalmakla, sahada bizzat var olmak arasındaki fark kapımıza gelip dayanmış durumda. Bu gerçek, dış politikada da ekonomide de böyle. Artık, milli takım kadrosuna girenler ister diplomasi isterse piyasalar mevkiinde oynasın, "savaşçı ile asker" ayrımını gözetmek bizlerin sorumluluğudur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Mevlâ Görelim Neyler, Neylerse Güzel Eyler’ 28 Mart 2024 | 244 Okunma İstanbul’a açılacak telefon! Hal hatır için mi, Yürekler ağızda mı? 26 Mart 2024 | 749 Okunma Başkent, ‘hizmete susamış!’ 24 Mart 2024 | 219 Okunma CHP’nin Acısı 23 Mart 2024 | 275 Okunma Ekonomi... Talepler! Ama nasıl? 21 Mart 2024 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar