Diyaneti tartışmak ama neden?

Kanımca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Diyanet Vakfı'nı da kapsayacak şekilde iç yapısını, çalışma usullerini ve dış teşkilatlanmasını anlatmasına fazlasıyla...

Kanımca Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Diyanet Vakfı'nı da kapsayacak şekilde iç yapısını, çalışma usullerini ve dış teşkilatlanmasını anlatmasına fazlasıyla ihtiyacı var.
Şimdiye dek Diyanet'in kapısından girmemiş veya faaliyetlerine dair -hakiki manada- incelemede bulunmamış ama Diyanet ve din görevlileri hakkında kesin hüküm vermiş kesimlerin bilhassa aydınlatılması ise artık bir zaruret.
"Neden?" diye soracak olursanız...
Diyanet İşleri Başkanı'nın beyanlarını tartışmaya açmak ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ve dini akideleri tartışmaya açmak arasında keskin bir çizgi var da ondan!
Birincisi...
Diyanet bir cumhuriyet eseridir.
İkincisi...
Diyanet anayasal kurumdur.
Üçüncüsü...
İmam ve müezzinlerimiz 15 Temmuz gecesi okudukları ezan ve salâlarla, milletin maneviyatını tahkim ederek bu ülkeye ve demokrasiye olan bağlılıklarını bir kez daha ispatlamış insanlardır.

***


Dinin, sosyal hayattaki yerine dair normalleşmelerin doğru anlaşılması ve soğukkanlılıkla yönetilmesi esastır.
Laiklik üzerinden başlatılmak istenen bir dalganın, "laikçi zihniyete evrilerek"...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Mevlâ Görelim Neyler, Neylerse Güzel Eyler’ 28 Mart 2024 | 158 Okunma İstanbul’a açılacak telefon! Hal hatır için mi, Yürekler ağızda mı? 26 Mart 2024 | 746 Okunma Başkent, ‘hizmete susamış!’ 24 Mart 2024 | 219 Okunma CHP’nin Acısı 23 Mart 2024 | 275 Okunma Ekonomi... Talepler! Ama nasıl? 21 Mart 2024 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar