Darbeci Hafter’in devlet kimliği yok

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, üç ülkeyi kapsayan Afrika programında Cezayir'den Gambiya'ya geçerken şu mesajları verdi:* Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) bugüne kadar alınan tüm kararlara uydu.

Hem Moskova'dan hem Berlin'den kaçan Hafter ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor. Libya'da barış olacaksa Hafter'in durdurulması gerekiyor. Bu arada, Hafter'in sözcüsü Mismari, dün yaptığı açıklamada, Berlin ve Moskova'ya anlaşmak için, çözüm için değil; -burası çok çok önemli- sözde haklı davalarını anlatmak için gittiklerini, çözümün namlunun ucunda olduğunu ifade etmiştir. Bu da Hafter'in gerçek niyetini ele veren itiraf niteliğinde bir açıklamadır. Hafter yaptığı hesapları tutturamadı ve Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin dik durması da önem arz etti. Yani UMH Başkanı Feyyaz Sarrac'ın kesinlikle bütün güçlerinin başında olması şart.



HAFTER ÜCRETLİ BİR LEJYONER
* Rusya'nın Wagner'le Libya'ya girmesi doğru bir hareket değil. 2500 kadar lejyoner var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Mevlâ Görelim Neyler, Neylerse Güzel Eyler’ 28 Mart 2024 | 249 Okunma İstanbul’a açılacak telefon! Hal hatır için mi, Yürekler ağızda mı? 26 Mart 2024 | 749 Okunma Başkent, ‘hizmete susamış!’ 24 Mart 2024 | 219 Okunma CHP’nin Acısı 23 Mart 2024 | 275 Okunma Ekonomi... Talepler! Ama nasıl? 21 Mart 2024 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar