Butik seçim kampanyası çok şeyi değiştirir

İstanbul seçiminin kaderini tayin edecek son düzlüğe girilirken adayların stratejilerine ve muhtemel neticelere dair fikir yürütmek de mümkün hale geliyor.

Hali hazırda iki ana eksen dikkati çekiyor.
"Algı üzerinden" seçmenleri konsolide etmeyi sürdüren CHP adayı ile "olgu üzerinden" seçmenlerin günlük hayatındaki acil sorunlara çare üretmeye odaklanan AK Parti adayı.
Bir yanda CHP'nin geleneksel kimliğini ve toplum hafızasındaki yerini unutturmayı deneyip, farklı kesimleri etkilemeyi önceleyen aday, öbür yanda 17 yıllık AK Parti iktidar döneminin doğal yıpranma payına karşın deneyim ve istikrar güvencesiyle seçmenin gönlünü kazanmaya çalışan aday.
CHP'nin adayı, vaatlerinden ziyade kısa süreli başkanlık macerasından topladığı verileri eğip bükerek kamuoyu yönetimine ağırlık verirken, AK Parti'nin adayı hem spekülatif iddiaları çürütmeye hem de pozitif gündem oluşturmaya çabalıyor.

***

Daha önce vurguladığımız gibi seçimi kazanmanın formülü AK Parti'nin içinde gizli. "Adalet ve Kalkınma!" Bu temel sağlamsa, -şu anda yapıldığı gibi- yargı ve ekonomide güven tesis ediliyorsa geriye tek faktör kalıyor:
"Butik seçim kampanyası!" Yani...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Mevlâ Görelim Neyler, Neylerse Güzel Eyler’ 28 Mart 2024 | 133 Okunma İstanbul’a açılacak telefon! Hal hatır için mi, Yürekler ağızda mı? 26 Mart 2024 | 746 Okunma Başkent, ‘hizmete susamış!’ 24 Mart 2024 | 219 Okunma CHP’nin Acısı 23 Mart 2024 | 275 Okunma Ekonomi... Talepler! Ama nasıl? 21 Mart 2024 | 247 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar