Ankara... Ağırdan alınan işler Kripto unsurlar!

Sabah Gazetesi Yazarı Okan Müderrisoğlu’nun bugünkü (21.04.2022)''Ankara... Ağırdan alınan işler Kripto unsurlar!’’ başlıklı yazısı.

Ne zaman İstanbullu dostlarla sohbet etsek ilk çıkışları "Ankaralılaşmak" üzerine oluyor. İstanbul'un dinamik, kozmopolit, hızlı ve sonuç üreten genetik kodları ile Ankara'nın bürokratik tarzı, bitmek bilmeyen mazeretleri ve yokuş yapan karakteri eleştiriliyor.
Genel manada, ön yargı ve klişe ezberler içerse de AK Parti de hâlâ bir tür bürokrasi ile imtihan ediliyor. Doğrudur, bu bürokratların hatırı sayılır bölümü AK Parti döneminde atandı.
Gel gör ki...
Bürokrasi dediğiniz organizma, siyasal etkileşim düzeyi ne kadar olursa olsun, kendine özgü ruhu ve yapısı ile işliyor. Bir bakıma, içine aldıklarına yeniden şekil veriyor.
Bürokratik oligarşi de denilen bu gerçeklik, dün olduğu gibi bugün de epeyce devlet dairesinde hayalet gibi geziyor.
Fakat hali hazırda iki hususa yoğunlaşmanın gereği giderek artıyor.
Birincisi, bürokrasideki atalet. Çoğu kuruma yayılan bu tablo, daha çok siyasi gelişmeleri gözlemekten, seçime dair tahminlerden kaynaklanıyor. Devlete ve davaya adanmış bürokrat sayısı sanıldığı kadar olmadığı için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'daki hırs ve gayret, tabanda aynı ölçüde tezahür etmiyor. Kritik devlet kurumlarının tek tek check-up raporunun çıkarılması ve vatandaş merkezli projelerin seçilerek ivmelendirilmesi gerekiyor.
İkincisi ve daha mühimi ise... Devletin kılcal damarlarında saklanan kripto unsurlarla ilgili. Eğer devletteki legal bir işiniz zamana yayılıyor, suni bahanelerle oyalanıyor, olması gereken bir iş bir türlü çıkmıyorsa bilin ki orada ya kripto bir memur ya da açıkça art niyet vardır. Bunların tespiti için bir mekanizma kurulması veya iş yapma kriterlerinin güncellenmesi de devlet kapısındaki vatandaşın moralini düzeltecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görmesi netleşen Özel, açıkgöz CHP’liler... 25 Nisan 2024 | 271 Okunma Makbule Atadan... ‘İnsanüstü Atatürk... Hakiki Atatürk’ 23 Nisan 2024 | 211 Okunma Değişim, dönüşüm ve zamanın ilerisinde koşmak 20 Nisan 2024 | 143 Okunma Erdoğan... Bir Liderlik Dersi! 18 Nisan 2024 | 383 Okunma İran, İsrail... Madalyonun iki yüzü! 16 Nisan 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar