Yüzkarası bir olay; “Haczedilen kupalar!”

En azından 40 yıldan beri “bir Kulüpler Yasası çıkaramayan” siyasetçiler, Gençlik ve Spor Bakanları, Gençlik ve Spor Genel Müdürleri, Federasyonlar ve başkanları, kulüp başkanları ve...

En azından 40 yıldan beri “bir Kulüpler Yasası çıkaramayan” siyasetçiler, Gençlik ve Spor Bakanları, Gençlik ve Spor Genel Müdürleri, Federasyonlar ve başkanları, kulüp başkanları ve yönetimleri ve de spor basınımızın müdürleri, şefleri, yazarları, çizerleri, yorumcuları, kısacası “topyekûn” futbol dünyamızda yaşayanlar, yönetenler ve yön verenler olarak hepimizin “iftihar edeceğimiz” bir haber vardı, gazetelerde “geçen hafta!..”
“Çok gazetede de yer almayan” bu “tek sütunluk” haber şuydu; “Manisaspor’un kupaları, kulübün bir kasaba olan 161 bin liralık borcuna karşılık haczedildi!”
Bir zamanlar, Süper Lig’de oynayan, bugün “-6 puan ile” 2. Lig Beyaz Grubu’nun sonunculuğuna yerleşmiş olan, ülkenin “en büyük kentlerinden birinin” takımının “ne hâle düştüğünü” ortaya koyuyordu, bu “ibretlik” haber!..
Bu çok acı olayın sorumlusu kimlerdi; sadece “borcu yapıp ödemeden giden yöneticiler mi”, yoksa, “yazımın girişinde sıraladığım” kişiler, kurumlar ve kuruluşlar mı?..
Sadece bu yılın örneklerine, “amatör kümeye düşen, bir zamanların Süper Lig takımı” Kayseri Erciyesspor’a, 2. Lig Beyaz Grupta “-2 puan ile” Manisaspor’un üzerinde yer alan Gaziantepspor’a bakan, soran var mı, “bizler de dâhil”, yukarıda yazıp geldiklerimin içinde?..
Görülüyordu ki, “bir Kulüpler Yasası çıkarılamaması” bir yana, “futbol kulüpleri bu hâle gelirken”, hiçbir tedbir almayan “alamayan” Federasyonlardan “hesabın sorulmadığı” bir çarka teslim olmuş vaziyette idi, Türk futbolu!..
“Ölen ölür, kalan sağlar, ölene kadar bizimdir” zihniyetini, kökünden kazıyacak bir Kulüpler Yasası çıkaramadığımız için, hepimiz utanmalıyız, hepimiz!..
Dolar / avro olarak yüzlerce milyon, Türk Lirası olarak “bahis oyunlarında dönen paraları da dikkate alırsak” onlarca milyar liranın döndüğü bir “futbol dünyamız” var ve de “hâlâ ve hâlâ Dernekler Kanunu ile, Medeni Kanun’a konulmuş 5-10 madde ile” idare ediyoruz, “Türk futbol dünyasını!..”
Her iktidar, her bakan geli...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar