Ümit Hoca’m!..

Ölüm geldiğinde “yaşayanlar ve yaşananlar” sıraya girer!.. Bugün için “yazılacak o kadar çok şey vardı” ki ve çarşamba sabahı zamanım o kadar müsaitti ki, cuma yazımı...

Ölüm geldiğinde “yaşayanlar ve yaşananlar” sıraya girer!..
Bugün için “yazılacak o kadar çok şey vardı” ki ve çarşamba sabahı zamanım o kadar müsaitti ki, cuma yazımı yazmak için oturdum bilgisayarımın başına ve “Hangi konuyu yazayım” diye düşünmeye başladım. Tam o sırada gelen bir telefon “her şeyi değiştirdi” ve işte “yazıma başladığım” cümle, “Cuma yazım için” geçerli oldu.
Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Adıgüzel Demirel’di, telefon eden. İki ay önce “zatürreden bitmiş hâlde hastanesine götürüldüğümde”, beni ölümden çevirendi o ve sesi titriyordu!..
“Başımız sağ olsun Öcal Abi” dedi; “Ümit Kayıhan Hoca’yı kaybettik. Senin iyileşip taburcu olduğundan hemen sonra hastanemize senden çok daha ağır hâlde getirilmişti, zatürreden. Yoğun bakıma aldık, yoğun bir tedaviden sonra iyileşir gibi oldu. Ama hastalık geri geldi. Ambulansla 9 Eylül Hastanesine gönderildi. Uzun süren tedavi onu sağlığına döndüremedi ve kaybettik.”
Tanıdığım “yaşayan” teknik adamlardan “sevgi bakımdan da, saygı bakımdan da, dostluk ve arkadaşlık bakımından da”, ilk üçümün içindeydi, Ümit Hoca’m; Fatih Terim ve Mustafa Denizli ile beraber!..
Ve de açık açık söyleyeyim, sporumuzun da, kulüplerimizin de, bizlerin de “kıymetini bilmediğimiz” büyük spor adamlarımızdan biriydi. Elbette her insan gibi, her hoca gibi hataları, yanlışları vardı ama “sevap kefesi” bin defa daha ağırdı; insanlığı başta, kişiliği başta, adamlığı, aile adamlığı, spor adamlığı başta. Onu “genç sayılacak” bir yaşta, 64 yaşında kaybettik; yerini doldurmamız, zor olacak, hele ki gönüllerimizde!..
43 yıldır İzmir’de yaşayan ve “İzmir’den eş alan” bir kişi olarak üzülerek ve altını çizerek yazmak durumundayım; İzmir’in vefasızlığının en bariz örneklerinden biriydi, Ümit Hoca. İzmir kulüplerinin başkan ve yöneticileri, İzmir spor medyası sağ olsun!..
Ailesine, dostlarına, meslektaşlarına, arkadaşlarına, spor, futbol ve basın camialarımıza başsağlığı dilerim.
Nurlar içinde yat...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar