“Topal ördek” imzası!..

“İDAA İhalesi” sebebiyle, “şirketi o ihaleyi alan” Futbol Federasyonu Başkanı istifa ediyor; “doğrusunu yapıyor”; alkışlar!.. Amma… Haziranda “Futbol Federasyonunun genel kurulu ve seçimleri...

“İDAA İhalesi” sebebiyle, “şirketi o ihaleyi alan” Futbol Federasyonu Başkanı istifa ediyor; “doğrusunu yapıyor”; alkışlar!..
Amma… Haziranda “Futbol Federasyonunun genel kurulu ve seçimleri var”; yani üç ay sonra, “o genel kurula kadar, Futbol Federasyonu Başkanlığını yardımcılarından Hüsnü Güreli yapacak”; yani Federasyon “artık topal ördek federasyonu!..”
İşte “rezalet burada başlıyor”; Federasyon Başkanı’nın ‘istifa etmesinin açıklandığı dakikalarda”, hiç yapılmaması gereken “bir şey” yapılıyor; “Şenol Güneş ile 1 Haziran’da başlamak üzere dört yıllık ‘millî takım teknik direktörlüğü sözleşmesi’ imzalanıyor!..”
Yani “Haziranda seçilecek yeni başkan ve federasyon, Şenol Güneş’i kucağında bulacak. Peki ya “O başkan ve federasyon Şenol Güneş ile çalışmak istemezlerse” ne olacak; “Ödesin Futbol Federasyonu tazminatı, sözleşmenin bitimine kadar olan maaşları!..”
Zaten daha önce “mahkemelik olmuştu”, Federasyon ile Şenol Güneş!..
Ya da, “haziranda seçilecek başkan (Mesela ‘2019’da adayım’ diyen Rıdvan Dilmen) belli de, ondan “Getirin, ben onunla çalışmak isterim” sözü mü alımdı, acaba?..
Bakınız bu “acayip tablo” konusunda, devlet “idari ve mali denetim hakkını” kullanmalı ve istifa eden Başkan ile “topal ördek” hâline gelmiş federasyonun yönetimine sormalı; “1 Haziran’da yürürlüğe girecek bir sözleşme niçin şimdiden imzalanıyor, hem de dört yıllık?.. Yangından mal mı kaçırıyorsunuz? Neden Haziranda seçilecek Başkan’ın ve Federasyonun, beraber çalışacakları millî takım hocasını seçmek hakkını şimdiden elinden alıyorsunuz?..” Nitekim, Beşiktaş Kulübü açıklama yapıyor; “Şenol Güneş 31 Mayıs’a kadar görevinin başındadır!..”
Ey Yıldırım Demirören, ey Hüsnü Güreli, ey Ali Dürüst, ey “topal ördek” federasyonun yöneticileri ve de “böyle bir sözleşmeye imza atan” Şenol Güneş, “yeni gelecek federasyona, başkanına, yöneticilerine, futbol dünyamıza, spor kamuoyuna, sporun ilkelerine, spor etiğine hiç mi saygınız yok?..”
Bak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 80 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 375 Okunma
TÜM YAZILARI
TÜRKİYE GAZETESİ YAZARLARI
Yorumlar