Terim ve Koç!..

“Serdar Aziz olayı ve kararı”, nihayetinde “krize 3 dakikalık görüşme sonrası” koyduğu nokta, Fatih Hoca’yı “bütün diğerlerinden ayıran” bir liderlik tablosunun altına bir defa daha...

“Serdar Aziz olayı ve kararı”, nihayetinde “krize 3 dakikalık görüşme sonrası” koyduğu nokta, Fatih Hoca’yı “bütün diğerlerinden ayıran” bir liderlik tablosunun altına bir defa daha atılan imzadır!..
Ne oyuncuyu rencide etmiş, ne kulübünü ve kendisini küçük düşürecek ve her kafadan ayrı bir sesin çıkacağı bir sürecin uzamasına izin vermiş; “Herkes kendi yoluna” demiştir!..
Ama, “bu karar” asıl, “Hocaları dâhil, cezalarla, sakatlıklarla boğuşan” bir takımın “şampiyonluk yarışını ikinci yarıda da sürdürmesini sağlayacak” çok önemli bir maça “hastalık mazereti göstererek” katılmayan, ama maçın bitiminden hemen saatler sonra, “eşinin Maldivler’den sosyal medyaya attığı resimli ‘tatil’ fotoğrafına mani olamayan” bir futbolcunun “affının mümkün olamayacağını, olmaması gerektiğini” de, dosta düşmana göstermiştir!..
Herkes bilmelidir ki “Marifet, maç sırasında bir darbe ya da düşme sonucu kafası yarılınca, onu sardırarak oyuna devam etmek” değildir; marifet “ikide bir sakatlık bahanesiyle en önemli maçları oynamamayı âdeta alışkanlık hâline getiren ve hatta alışkanlığını Maldivler tatili ile mükafatlandıran” oyunculara “ne yapılacağını” göstermektir; işte Terim’in de yaptığı budur!..
“Bazı olaylar vardır” ki, “taviz verilemez”, verilirse “yol olur!..”
İşte ve mesela, Ali Koç ile Fatih Terim farkı da buradadır!..
“Büyük ümit ve iddialar” ile Aziz Yıldırım gibi “20 yıl sadece Fenerbahçe’ye değil, Türk sporuna damga vurmuş” bir başkanı “hezimete uğratarak” iş başına gelen Koç, ne yazık ki “hayal kırıklıkları yaşatan” bir başkan olarak “Fenerbahçe tarihine geçmeyi” tercih etmiştir; “inanılmaz tavizler vermeye başlamış”, dahası ve en kötüsü kendi kendini “sözünün arkasında duramayan bir lider” konumuna düşürmüştür!..
“Ersun Yanal kararı” ile Fenerbahçe’nin karar mekanizmasına “sokağı ve tribünleri” ortak etmiş, “Volkan Demirel kararı” ile de kendisini “hangi sözüne, nasıl güvenileceği bilinemeyen bir başkan” durumuna düşürmüştür!....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar