Tarafsızlığımızın, taraflılığı!..

Üzücü ama “tarafsızlık” adına “tarafsızlığımızı kaybediyoruz”; ne yazık ki, ortaya çıkan “bu çarpık tablonun aslı esası” ve elbette “hatalı” olan...

Üzücü ama “tarafsızlık” adına “tarafsızlığımızı kaybediyoruz”; ne yazık ki, ortaya çıkan “bu çarpık tablonun aslı esası” ve elbette “hatalı” olan tarafı da “İlle de tarafsız görünmek” çabamızdır!..
Bu biraz “zor anlaşılır” ve “sol kulağımızı göstermek için, sağ elimizi kafamızın arkasından dolandırmamız gibi” olan cümleyi neden yazdım; ben de dâhil, “yazanlarımızın da, okuyanlarımızın da birkaç defa okumaları” için!..
Bu hatayı, zaman zaman “İstisnasız hepimiz ama hepimiz yapıyoruz” spor medyamızda; kimimiz “bilinçli” kimimiz “alışkanlık hâline getirdiğimiz” için!..
Aslında ve hele “sporda” neden yapıyoruz ki? Doğrusu, “kulüplere karşı tarafız görünmek” değil “doğrudan yana taraf olmak” değil mi?..
Mesela “son örneği” vereyim. Fenerbahçeli olabiliriz, Galatasaraylı olabiliriz, ama yazacağımız ya da konuşacağımız yorumda, hatta ve ne yazık ki “haber” diye yazdığımız ya da konuştuğumuz ama “yorum” kattığımız haberde “doğru olmayı” seçersek “kulüp bazında taraflı olduğumuz” hâlde “haber bazında tarafsızlığımızı kaybetmemiş” ve “gazeteci olarak” doğruyu yazmış ya da konuşmuş olmaz mıyız? Esas olan da, doğru olan da bu değil midir?..
Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu “Ali Koç’un Fatih Terim’e ‘Sicili bozuk’ dediği” açıklamalarına cevabı sebebiyle Disiplin Kuruluna verilen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’e kuruldan “ceza çıkmadı”; zira “isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmamıştı!..”
Ceza çıkmayacağı da belliydi; çünkü Cengiz cevabında “bu tip karşılıklı uzayıp giden konularda basının ve spor kamuoyunun ‘kimin başlattığına ve kimin devam ettirdiğine’ ve de ‘üsluba’ bakması lazım geldiğini” söylüyordu, o kadar!..
Ama haberlerde de, yorumlarda da “bu husus göz ardı ediliyor” ve sanki “atışma karşılıklı yapılmış gibi” gösteriliyor, dahası “aynı kefelere konularak” haberleştiriliyor ve yorumlanıyordu!..
 “Tartışmayı başlatan, hem de ağır söz ve iddialarla başlatan ve sürdüren ile o iddia ve sözlere cev...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 80 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar