Stat mı, hipodrom mu?..

Spor sayfalarımızı, TV ekranlarımızı “atmasyon transfer haberleri doldurur ve Türkiye Süper Ligi’nin büyüklü / küçüklü takımları için her gün ‘Dünya / Avrupa...

Spor sayfalarımızı, TV ekranlarımızı “atmasyon transfer haberleri doldurur ve Türkiye Süper Ligi’nin büyüklü / küçüklü takımları için her gün ‘Dünya / Avrupa karmaları’ damgası vurulacak sayıda futbolcu adına ‘Geldi, geliyor’ haberleri ve manşetleri yarışı yapılırken” imdada Dünya Kupası yetişti de, “palavra bataklığından” kafamızı birazcık çıkarabildik!..
Çıkardık da ne gördük; dünya futbolunun da “palavra bataklığı” olduğunu!..
Messi başta, “öve öve bitirilemeyen” ve de “yüzlerce milyon avro bonservis bedelleri ödenen” futbolcuların “dünya futboluna ayna tutan” en büyük şampiyonada “ne hâlde ve kıratta olduklarını” da “takke düştü, kel göründü” misali seyrettik ve seyrediyoruz!..
Zaten kahkahalarla gülüyordum; “Messi’yi Maradona ile kıyaslayanlara”, şimdi de kahkahalarla gülüyorum; “Messi, Ronaldo’dan çok daha ağır basar, futbolcu olarak” diyenlere!..
“Bir yanda “bütün Barcelona takımının yıllarca ve yıllarca Iniesta ve Xavi başta, Messi’ye çalıştığı” bir “şöhret kalıbı”, öte yanda “tek başlarına kupalara, şampiyonluklara, zaferlere damga vuran, dahası takımlarına çalışan, takımlarını sırtlayan” futbol efsaneleri!..
Eğer bugün, “birileri, 300 / 350 milyon avrodeğerinde ise”, bilinmelidir ki, bir Maradona, bir Pele, bir Puskas, bir Beckenbauer, bir Di Stefano bugünün futbolunda olsalardı, en az “1 milyar avro” ederlerdi!..
Ve elbette Maradona’nın, Pele’nin, Puskaş’ın, Beckenbauer’in, Di Stefano’nun yanında oynayan arkadaşları da ikişer, üçer yüzer milyon avro!..
“Futbolun sanat olduğu” günlerdi, “o günlerin maçlarını ve sanatçılarını seyretmeye” doyamazdı, insanlar ve yazmaya doyamazdı “edebiyatçılarla yarışan” spor yazarları!..
Bugün, “sanatçılar yerine atlar hâkim oldu” futbol sahalarına; “koş baba koş!..”
Ve de “sanatçılar” yavaş yavaş çekilmeye başladılar sahneden. Kalanların da, “sanatlarını icra etmek gayretlerine, çoğu ikinci / üçüncü sınıf, hatta ‘beygir’ denebilecek atların fırsat vermemek için...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar