Spor habercilerine mesaj!..

Sevgili muhabir kardeşlerim, biliyorum çoğunuz zordasınız, biliyorum çoğunuz üzgünsünüz, biliyorum çoğunuz sıkıntıdasınız. Zira sizlerden, “olmayanı oldurmanızı istiyor” ve...

Sevgili muhabir kardeşlerim, biliyorum çoğunuz zordasınız, biliyorum çoğunuz üzgünsünüz, biliyorum çoğunuz sıkıntıdasınız. Zira sizlerden, “olmayanı oldurmanızı istiyor” ve bekliyorlar. Zira sizlerden “haberlerinizin üzerinde masa başında yapılan oynamaları ve de oynanmış haberlerin üzerine atılan başlıkları” kabullenmeniz, sesinizi sedanızı çıkarmamanız isteniyor. Zira, “ajanslardan gelen ve hatalarla dolu haberler” spor sayfalarına “okunmadan konurken”, bir de altına, üstüne “imzalarınız” atılıyor; “atmasyon ve de palavrasyon yarışı sürsün” diye!..
Elbette “istisnalar var”, sözüm onlara, o sayfalara, o ekranlara değil, ben “gazeteciliği, mesleği paspas eden” çoğunluğu kastediyorum ve de “bu tablodan memnun olan” gazetecileri…
Spor sayfalarını, TV ekranlarını “yıllarca, aylarca, haftalarca, günlerce, saatlerce ve de el verdiğince neredeyse satır satır okumaya ve de cümle cümle dinlemeye gayret eden” bir okuyucunuz, bir ağabeyiniz olarak, sorunlarınıza, dertlerinize ortak sayıyorum, kendimi. Zira “sizin bugün yaptığınız işi, üstlendiğiniz görevi, vermeye çalıştığınız hizmeti, yıllarca yaptım, üstlendim, verdim!..”
Bakınız, “sorununuzun, sıkıntınızın, üzüntünüzün tek ilacı vardır”; tek ilacı; o da “gazeteci olmak, gazetecilik yapmak” ve de “yukarıdakilere” bunu hissettirmek, hatta anlatmak için gerekiyorsa “tavır’ koymaktır; münasip bir dil, artı vücut dili ile!..
Bakınız, “sadece bir örnek ile”, bugün spor sayfalarımızda, spor ekranlarımızda, pardon “spor kelimelerinin yerine futbol koyalım”, yaptığınız işe, mesleğe, gazeteciliğe, spor yazarlığına nasıl ihanet ediliyor, anlatayım ve hep beraber utanalım; zira her gün o sayfalarda, o ekranlarda “yüzlerce” örnek var; benzeri ve de “asıl” çok daha önemlileri!..
İşte, “ajanstan gelen” ve de sayfaya “yüzler kızarmadan” konulan bir haberin bitiş cümlesi; “Falanca futbolcunun (Adını yazmıyorum) yeni takımında mutlu ve antrenmanlarda oldukça neşeli olduğu öğrenildi!..”
Ve de, şimdi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar