Şenol Hoca’mı arıyorum!..

Artık tanıyamaz oldum, Şenol Hoca’yı; bu yaştan sonra huyu suyu değişmeyeceğine göre, bir sebebi olabilir; belki de “İstanbul havası” yaramadı!.. O bilge, o mütevazı, o hoşgörülü, o...

Artık tanıyamaz oldum, Şenol Hoca’yı; bu yaştan sonra huyu suyu değişmeyeceğine göre, bir sebebi olabilir; belki de “İstanbul havası” yaramadı!..
O bilge, o mütevazı, o hoşgörülü, o sabırlı ve asıl o “sportmen fair play adamı” gitti, yerine “bambaşka” bir Şenol Güneş geldi!.. Orta boy ya da küçük birçok örnek verebilirim, “konuşmalarındaki ölçü” konusundaki örneklerim “onlarca” olabilir ama ben sadece üç örnekle yetineceğim:
Birinci örnek olan “Fenerbahçe maçındaki yaralanma olayı” içimi çok burmuştu. Unutmaya çalışıyordum ki, ikinci örnek çıkageldi.
“Akhisarspor’u hükmen mağlup edecek yanlışlığı maçtan önce biliyorduk” açıklamasıyla ortaya koyduğu tavrı hayat boyu unutmam ve “kabul etmem”  mümkün değil.
Benim tanıdığım Şenol Hoca, “rakibin saha dışı ve masa üstü bir hatasından ‘saha içinde yararlanmayı ve maçı ‘anlaşmalı bir karşılaşma’ garantisine çevirmeyi” değil hayata geçirmek, düşünmezdi bile.
Ve de bıraktım takımları, “bir takımın teknik adamını (kendini), maç öncesi ‘Nasıl olsa en az 3-0 galibiz garantisi içinde’ saha kenarına indirmezdi”; nerede “spor etiği, nerede fair play?..
Durum ortada idi; “Takımı maçı kaybetse bile hükmen 3-0 kazanacaktı. 5-2 kazansa, puan cetveline sonuç 5-0 olarak geçecekti” ve bir takımın hocası, “böyle bir garanti ile” maçı oynayacaktı!..
Maç öncesi “uyarıyı yapsa”, yapabilse, rakibine “hatasını düzeltebilme şans ve imkânını” verebilse, (ki, benim tanıdığım Şenol Hoca bu imkânı verirdi), bütün dünyada gazetelere, TV’lere haber olur, Türkiye’de “yılın fair play ödüllerinin en değerlisini, gönüllere taht kurarak alır”, spor tarihimize geçer, her zaman herkese “unutulmayacak” bir örnek olarak gösterilirdi!..
Ya “üçüncü” örneğim olan, “başkanına, yönetimine satır aralarında göndermeye çalıştığı yarı şifreli, bol imalı” mesajlar? Dahası, kötü sonuçlarda rakipleri, saha zeminlerini, hele hele hakemleri de hedefe koymaya başlaması?..
Bunlar, “İstanbul öncesi” Şenol Hoca...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 80 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar