Şampiyonlukta kimlerin payı var?..

Galatasaray şampiyon oldu, kupa alındı, 21’inci şampiyonluğun kutlamaları yapıldı, 3 gündür spor sayfalarında, WEB sitelerinde, TV ekranlarında yazılan yazıldı, söylenen söylendi, peki bana ne...

Galatasaray şampiyon oldu, kupa alındı, 21’inci şampiyonluğun kutlamaları yapıldı, 3 gündür spor sayfalarında, WEB sitelerinde, TV ekranlarında yazılan yazıldı, söylenen söylendi, peki bana ne kaldı?..
Kalan şu; “Bu şampiyonluğun kazanılmasında kimler, ne kadar rol oynadı” sorusunun “Öcal Uluçça cevabı!”
Önce “bazı sorular” soralım:
> Şampiyon olan takımı kimler kurdu?..
> Takımı şampiyon yapan hoca Galatasaray’ın başına nasıl geldi, kimler getirdi?..
> Kimler, hocaya “tek yetkili olarak çalışma imkanı verdi” ve ara transferde “eksikleri tamamlama” fırsatına kavuşturdu?..
> Kulüp mali büyük problemler içinde yaşarken, kimler “futbol takımının mali problemlerini neredeyse sıfıra indirmek için” elinden geleni yaptı ve başardı?..
> Kimler “ikinci yarıdaki büyük maçlar ve kritik deplasmanlar köprüsünden takımı maharetle geçirerek”, köprü sonundaki finiş ipini en önde göğüsletti?..
> Bu yarışın sahadaki kahramanları kimlerdi?..
> Tribünlerdeki 12’nci kahramanın payı ne kadardı?..
> Ve daha, “bunlara benzer birçok soru var” ama, bu kadarlık yeter, “asıl” verilmesi gereken cevaplara!..
Dursun Özbek ve yönetiminden, İgor Tudor’dan başlayarak, Fatih Terim’e ve yardımcılarına, Mustafa Cengiz’e, Abdürrahim Albayrak’a ve arkadaşlarına, Gomis’ten, Eren’e kadar futbolculara, taraftara ve tribünleri tıklım tıklım doldurarak müthiş bir destek kıtası olduğunu ortaya koyan seyirciye kadar, bu şampiyonlukta “onların, yüzlerin, binlerin, on binlerin, yüz binlerin payı” var!..
Ama elbette ki, Fatih Terim’i, Mustafa Cengiz ve Abdürrahim Albayrak’ı, “özel” bazı futbolcuları, taraftarı “listenin en tepesine koymak gerekiyor”; zaten yazılanlar, çizilenler, söylenenler, anlatılanlar gösteriyor ki, “onlar” konunun uzmanlarından, taraftara kadar “herkesin dilinde!..”
Kutlarım, hepsini, ama bu arada da “sormam gerekiyor”; şampiyonlukta “sadece onların mı payı var”; iyi düşünelim, “...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar