“Perhizinizi” alkışlarım, ya “turşular” ne olacak?..

Kutluyorum Futbol Federasyonu Başkanı’mız Nihat Özdemir’i… Son günlerde TV ekranlarında bol bol ve defalarca dinledim. “İyi niyetli, kararlı” gördüm. “Mali Fair Play’i UEFA’dan önce biz...

Kutluyorum Futbol Federasyonu Başkanı’mız Nihat Özdemir’i… Son günlerde TV ekranlarında bol bol ve defalarca dinledim. “İyi niyetli, kararlı” gördüm. “Mali Fair Play’i UEFA’dan önce biz yapacağız” dedi, inanıyorum ki, “dışardan gelecek büyük baskılara rağmen” yapacaklar!..
“Hemen her şey değişmez, ama inanarak, sabır göstererek, kararlı adımlarla hedefe varacağız” anlamına açıklamaları mantıklı, doğru ve güven vericiydi!..
“Kulüpler Yasası” konusundaki “anlamlı” cümlelerini de alkışladım. Hâlâ “futbolu yönetmekle, sporu yönetmek arasındaki farkı” anlayamayanların, göremeyenlerin sorularına verdiği cevapları da “mesleğimiz adına” acı bir tebessümle karşıladım!..
Bu arada, uzun yıllar “Fenerbahçe’de yöneticilik yapmış olan” Nihat Özdemir’e bir sorum olacak; “Aynı ligdeki bir kulübün başkanının şirketi, bir başka kulübün sponsoru olursa ne olacak; ne düşünüyorsunuz?..”
Bu konuda, bir kulübün başkanı, açık açık “Falan kulübün başkanının şirketi bize sponsor oluyor” dedi de, merak ettim.
Tabii, “merak edenler içinde” Süper Lig’deki diğer takımların yöneticileri ve taraftarları var; ne dersiniz?..
“Sizin perhiziniz ile” galiba “kendi turşularını bir araya getirmek isteyenler” var, ortada; nasıl engelleyeceksiniz?..

Umut ve 
Kaf Dağı!..

Avrupa kupalarının daha “etekteki” elemelerinde “ne hâlde olduğumuz” ortaya çıktı. Kaç maç oynadık, kaç galibiyet alabildik, kaç gol atabildik, artık bu istatistikleri yazmaya utanıyorum.
Öve öve bitiremediğimiz Trabzonspor’un bile “play-off” elemesine nasıl kaldığını da yaşadık, gördük. Dahası, “ilk 11 bile eksik”; ciddi olmamız gerek; kulübedeki “derinlik” ne kadar ki; sakatlıklarda, formsuzluklarda, cezalarda ne olacak?..
“Kendi kendimize propaganda yapmaktan” vazgeçelim artık. “Bu hâlimiz” ile eğer bir takımımız...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar