Ozan daha olmadan!..

Lafı uzatmadan, en sonda da, ortada da söyleyeceğim, söylemek istediğim lafı en başta söyleyeyim; "daha olmadan 'bitirilme' hedefine konan" bir gencecik adam var ortada; Ozan!.. "Sahasına çekilmiş" rakibine karşı, kendi yarı...

Lafı uzatmadan, en sonda da, ortada da söyleyeceğim, söylemek istediğim lafı en başta söyleyeyim; "daha olmadan 'bitirilme' hedefine konan" bir gencecik adam var ortada; Ozan!..
"Sahasına çekilmiş" rakibine karşı, kendi yarı sahasında "tecrübeli stoperin verdiği topu, bomboş 3-5 metre sürüp, ileriye oyuna sokmak için pasa çevirdiğinde, yarısından fazlasının rakibe gittiği" bir genç futbolcu!..
Kontratak yapan rakip oyuncuyla beraber kendi ceza alanına doğru koşmaya başlayınca, tribündeki, TV başındaki Galatasaray taraftarlarının "şimdi penaltı yapacak" diye yüreklerini ağızlarına getiren ve de "art arda maçlarda penaltıyı da yapan" bir stoper!..
Daha dün bir, bugün iki, yere göğe koyamıyoruz, Galatasaray'ı geçtik, "ne hâlde olduğu ortada olan" Millî Takımı da geçtik, İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya liglerinin "en büyük takımlarına yakıştırmaya ve de oralardan teklifler gelmeye başladığını" yazar olduk!..
Türk futbolu bugünlere kadar "böyle" kaç futbolcusunu, kaç oyuncusunu, ona "olmadan, olduğunu zannettirdiği için" kaybetti!..
Hepimizin "oldu" zannettiği Arda örneği ortada; meğer "olmamış, hem de hiç olmamış"; bakın "2 yıl içinde" nereden nereye geldi?..
Eğer Galatasaray, "Galatasaray'ın ve Türk futbolunun Ozan'ı 'olmadan kaybetmesini' istemiyor" ise bu genç adama, "aklı başında" bir mentor bulmalı; onu "olmadan oldurarak, öve öve soldurarak, şımarması için ne gerekiyorsa yaparak yok etme" yarışına girenlerin ortamından kurtaracak ve "gerçeklerle yüzleştirecek", onun "sadece saha içinde değil, hayatta gelişerek olgunlaşmasını sağlayacak" bir mentor!..
Bir bakın, daha dünlerde, Galatasaray "altyapısından gelip", daha "olmadan, oldurulan, 'genç yıldız' diye övgüler yağdırılan" nice genç futbolcu, bugün 3'üncü, 4'üncü liglerde oynuyor, futbolu bırakanlar bile var!..
Soruyorum sizlere "Aydın" nerede, "Avrupa maçlarında, Süper Lig maçlarında, en kritik karşılaşmalarda attığı gollerle büyük başarılarda payı olan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar