Öv ama sor, soruştur!..

TV’de hangi televizyon kanalını açsam, hemen her gün saatlerce ve özetle “Sporting Lizbon ile ihtilaflı bulunan Bas Dost geliyor; ‘Bas Dost gelirse mutlaka onu besleyecek’ bir futbolcuya ihtiyaç olacaktır, bu da Arsenal’in...

TV’de hangi televizyon kanalını açsam, hemen her gün saatlerce ve özetle “Sporting Lizbon ile ihtilaflı bulunan Bas Dost geliyor; ‘Bas Dost gelirse mutlaka onu besleyecek’ bir futbolcuya ihtiyaç olacaktır, bu da Arsenal’in serbest bıraktığı Jack Wilshere olacak” yorumlarını dinledim de, dinledim, bu arada bu iki futbolcuyla ilgili “harika görüntüler” de izledim.
Bas Dost 29 yaşında Hollandalı bir futbolcu, Hollanda Ligi’nin gol krallarından, 18 defa Hollanda Millî Takımı forması giymiş, Sporting Lizbon’da neredeyse “gol atmadık takım” bırakmamış, “görüntülerde gördüğüm kadarı ile”, müthiş bir golcü, “leblebi gibi” enfes goller atıyor.
Arsenal’in “serbest bıraktığı” Wilshere ise Arsenal altyapısından yetişmiş, 2010’dan itibaren Arsenal A takımında oynamaya başlamış, İngiltere U16, U17, U19 ve U21 formalarından sonra da A millî takımına seçilmiş, 34 defa millî olmuş, 26 yaşında “ofansif orta saha ve de forvet arkası futbolcusu.”
Buraya kadar tamam, iki haftadır TV ekranlarında dinleyip, izleyip duruyoruz, ezberledik, âdeta; “Fenerbahçe’ye harika iki futbolcu geliyor!..”
Bu arada, “gerçek piyasa değerlerinin” de 15 milyon avronun üzerinde olduğuna işaret ediliyor!..
Şimdi geliyorum, bunca programda, bunca yorumcunun ve sunucunun “sormadığı, sormak istemediği” bir soruya:
Mesela İngiltere’de “küme düşen, küme düşmekten zor kurtulan ya da gelecek sezonda küme düşme ihtimali olan” takımların kulüplerinin bile “bu ölçekte bonservis bedeli olan” futbolcuları transfer ettikleri, edebildikleri ortada iken, “neden acaba, bu futbolculara ciddi olarak talip olan” Avrupa kulüpleri yok? Dahası “böyle futbolculara hayran” Arap kulüpleri, Çin kulüpleri, Japon kulüpleri, ABD kulüpleri ortalıkta görünmüyor?..
Hiç mi merak etmiyoruz ve de “İşin içinde acaba başka bir şey mi var” diye düşünmüyor, sormuyor, soruşturmuyoruz?..
Bekliyoruz ki, Başkan Ali Koç, Sportif Direktör Damien Comolli, yeni teknik direktör Phillip Cocu açıklama y...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar