Ohhhh, dünya varmış!..

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “özetle” demiş ki; “Futbolumuza nezaket ve huzur ortamı geldi. Çok mutluyuz. Bunu Ali Bey’e (Koç) borçluyuz!” Bu “özet” cümlenin “anlam...

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “özetle” demiş ki; “Futbolumuza nezaket ve huzur ortamı geldi. Çok mutluyuz. Bunu Ali Bey’e (Koç) borçluyuz!”
Bu “özet” cümlenin “anlam tercümesi” şudur; “Futbolumuza nezaket ve huzur ortamı geldi, bunu Aziz Bey’e (Yıldırım) borçluyuz!..”
Yani ve açıkçası, “biri geldiği” için, “öteki gittiği için”, futbolumuz “nezaket ve huzura kavuştu” diyor, Fikret Başkan!..
Kim itiraz edebilir, bu sözlere; futbolu, sporu seven, sportif rekabeti, sportif düşmanlığa tercih eden ve “sadece futbolda değil, basketbolda, voleybolda nezaket ve huzurun salonlara, tribünlere hâkim olmasını isteyen” bir sporsever itiraz eder mi?..
Ama, “Ali Koç’un geldiği günlerin öncesini özleyenler var”, hem de basınımızda; köşeler var, ekranlar var, sayfalar var. “Sporda nezaketsizlik, huzursuzluk geri gelsin, gerilim yeniden sahne alsın da tiraj / reyting düşüşlerimiz ortada kalksın” diye düşünenler var!..
Geçmiş olsun, “Atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti”; herkes bilmeli ki, “geriye dönüş yok”, spor artık “spor olarak” yapılacak, sportif rekabet içinde yarışılacak; “düşman oluşturarak koltukta kalma devri” bitti ve geri gelmeyecek!.. Ah şu iddia ve dedikodular!..
Hâlâ inanmak istemiyorum, ama “Galatasaray Adası / Suada ile ilgili” her yazımdan sonra, öyle telefonlar, öyle mailler alıyorum ki, “inanmasam bile”, hep aynı soru beynine çakılıyor, insanın; “Acaba?..”
Mehmet Koçarslan’ı hiç tanımadım, karşılaşmam, el sıkışmam, “merhabam” yoktur. Ama, “Helal olsun adama” demem çoktur; koca Galatasaray camiasında “efsane olmuş en kodamanlardan, kulüp, cemiyet ve vakıf başkanlarından, yöneticilerinden bugüne kadar öylesine destek almıştır” ki, “Ada konusuyla ilgilenen” bir insan, bir Galatasaraylı, bir gazeteci için “bu gerçeği görmemek, görememek” imkansızdır!..
Zira, Genel Kurullarda, Divan Kurullarında “Galatasaray’ın bu çok hayati konusunda” kürsülere çıkıp konuşmaları, çözüm ve yol göstermesi gereken ko...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar