Nutuk var, VAR var, ya hakem?..

Futbol Federasyonu, “kulüplere gösterdiği çareyi”, kendisi neden uygulamıyor? Ortada tam bir “Ele verir talkını, kendi yutar salkımı” durumu yok mu? Artık “acınacak” hâlimize, gülmekten...

Futbol Federasyonu, “kulüplere gösterdiği çareyi”, kendisi neden uygulamıyor? Ortada tam bir “Ele verir talkını, kendi yutar salkımı” durumu yok mu? Artık “acınacak” hâlimize, gülmekten başka bir şey yapamıyorum; zira “acınacak hâlimize asıl ağlamaları gerekenler” hakikaten “gülünecek” hâldeler!..
Kulüplere karşı “durup dinlenmeden” öğüt verenlerin başında kim geliyor; Futbol Federasyonlarımızın anlı ve şanlı başkan ve yöneticileri; “Altyapı da, altyapı! Genç futbolcu yetiştirin, genç futbolcuları A takımlarınızda oynatın, Süper Lig’de oynasınlar; başka kurtuluş yolunuz yok!..”
“Uyarı ve çare” hem de nasıl doğru; “bataktan kurtuluşun, mali disiplinle beraber tek çaresi!..” Peki, Futbol Federasyonu, “kulüplere gösterdiği çareyi”, kendisi neden uygulamıyor?..
Ortada tam bir “Ele verir talkını, kendi yutar salkımı” durumu yok mu; işte “ağlanacak hâlimize gülme” orada başlıyor!..
Acı gerçek ortada; “üst ligler başta, kritik maçları yönetecek hakem sayısı” az, hem de çok az!..
Peki, nerede “altyapı da, altyapı, gençleri yetiştirin, A takımlarında oynatın” nasihatleri; kendin de “hakemlerimizde” uygulasana; hakem yetiştirsene, üst liglere, kritik maçlara hazırlasana!..
“Bu dar olduğu açıkça ortada olan üst ligler hakem kadrosu” ile hem saha içleri, hem VAR masaları nasıl yönetilecek.
İşte sevgili Deniz Çoban’ın Fanatik’teki çarşamba günkü yazısı “yürekler acısı durumu” bütün çıplaklığı ile ortaya koyuyor; Deniz kardeşin anlattığı, dahası sevgili Ömer Faruk Ünal’ın yıllardan beri anlatmaya çalıştığı bu “acıklı” tablonun altındaki imza kimin; Futbol Federasyonu başkan ve yetkililerinin!..
“Bu kadar dar bir ‘elit’ hakem kadrosu ile nereye varılır, ortada değil mi?..
İşte, hakemlerimiz, “şaşkın şaşkın”, saha içi ile VAR ekranı arasında koşuşturup duruyor!..
İşte, “böyle olunca” da, anlı ve de şanlıları dâhil, hakemlerimiz futbolculardan hem ağız diliyle, hem vücut diliyle fırça üstüne fırça yiy...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 4 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 11 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 4 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 82 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar