Neredeyiz, bilelim; sebep?..

UEFA Ligi’nde “ikinci / üçüncü sınıf” Avrupa takımlarının bulunduğu gruplarda “Beşiktaş’ın, Başakşehir’in Trabzonspor’un aldığı sonuçlar” elbette...

UEFA Ligi’nde “ikinci / üçüncü sınıf” Avrupa takımlarının bulunduğu gruplarda “Beşiktaş’ın, Başakşehir’in Trabzonspor’un aldığı sonuçlar” elbette üzücü…
Buna “Şampiyonlar Ligi’nde” Galatasaray’ın “bekleneni hiç ama hiç vermemesi” de eklenince, tablo iyice acılaşıyor.
Bugünün “gruplardaki puan cetvellerine bakarsak”, dört takımımızdan ikisinin “gruplardan çıkma ihtimali kalmadı”; Trabzonspor ve Beşiktaş. Diğer ikisinin ise işi çok zor görünüyor; “Galatasaray’ınki ‘yok’ gibi, Başakşehir’in ‘var’ ama işte söylediğimden; ‘zor’ gibi!..”
Gruplarda, Trabzonspor 5 maçta 1 puan, Galatasaray 5 maçta 2 puan, Beşiktaş 5 maçta 3 puan, Başakşehir 5 maçta 7 puan çıkarabilmiş. Avrupa kupalarındaki 5’inci takımımız Yeni Malatyaspor ise daha “elemelerde” elenmiş!..
Tablo ortada; gruplarda 4 takımımızın oynadığı toplam 20 maçın 60 puanından sadece 13 puanını alabilmişiz; 3 galibiyetimiz, 4 beraberliğimiz var; 13 de mağlubiyet asılı puan cetvelinde. Özet; bu tablonun “elle tutulan tarafı” yok; peki ne yapılmalı?..
“Efendim, ‘Ajax’a bakmalı’ / ‘Kulüp takımlarımızı İstiklal Marşı’nı okuyabilen’ oyunculardan kurmalıyız” gibi “sporda ‘lanetlenen ve cezalandırılan’ ilkel bir ırkçılığı ‘çözüm olarak’ ortaya koymak” ile bir yere varamayız.
“Bunu yaparsak” bugünün dünyasındaki “futbol endüstrisini, insafsız şartlarını terazinin bir kefesine, ortaya çıkacak parasal, tribünsel büyük kayıplarla beraber koymalı”, dahası “Edirne’den ötesini” unutmalı; maç naklen yayınlarından ve de tribünlerden gelecek ‘milyonlarca avrolara ‘hayır’ demeliyiz!..”
“Daha imkânlı” Türk büyüklerinin “eskisi gibi’ Anadolu takımları önündeki “ezici” üstünlüğüne “yeniden” dönerek, ligin zirvelerine “İstanbul damgasını” vurmaya hazırlanmalıyız!..
İstanbul medyasınca da “istenen” bu değil mi?..
Bu tablo, ne yazık ki; “İstiklal Marşı” gibi “kutsal ve paha biçilmez bir değerin arkasına gizlenerek” gerçekleştirilmek isteniyor.
“Al...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar