Nerede “Avrupa’nın” Galatasaray’ı?..

Hayret ediyorum; Galatasaray futbol takımında “bu kadar gözle görülür, hatta elle tutulur hâle gelen disiplinsizlik”, nasıl oluyor; hem de Fatih Terim o takımın hocası iken!.. Birkaçı hariç, herkes...

Hayret ediyorum; Galatasaray futbol takımında “bu kadar gözle görülür, hatta elle tutulur hâle gelen disiplinsizlik”, nasıl oluyor; hem de Fatih Terim o takımın hocası iken!..
Birkaçı hariç, herkes “âdeta canı istediği gibi oynuyor”, pas verecekken çalım ya da şut atıyor, “kart görmekten” kaçınmıyor; en kritik maçlarda “kart istirahatlisi” olarak tribünde ya da evinde oturuyor; kim bilir, belki de Serdar Aziz gibi ama “bir iki günlük İstanbul tatiline çıkan” da vardır, aralarında ve de “belli etmeden!..”
Onca paraya alınan golcü santrforlarına “gol pası vermemeye ve onu moral bakımından sıfırlamaya” âdeta yemin etmiş kanat adamları ve orta saha oyuncuları var ortada; adam “evlerine dönen akşamcılar gibi” sallanarak dolaşıyor, ortalıkta.
Hele “üstelik kaptan” bir kalecisi var ki, güya dünya çapında, takımının ondan çıkan ve çıkacak olan toplarla “hızlısını bıraktım”, normal hücum yapmasını bile tek başına önlüyor; vurduğu toplar doğru rakibe. Takımın hem de “iki farklı galibiyete ihtiyacı var”, o topu tuttuğunda “sanki gol yemezse takımı tur atlayacakmışçasına” vakit geçirmenin her türlüsü yapıyor; resmen ve alenen takımı “afyonluyor!..”
Benfica maçında “bu seviyedeki bir maç için gerekeni yapan, yapabilen” kimler vardı sarı-kırmızı (!) kapkara formayı giymiş”  takımda; bir Marcao, bir Nagatomo, bir Ndiaye, birazcık Mariano, “kendimizi zorlarsak” bir de Donk; o kadar. “Bu yeter mi” Becfica’yı elemeye; nerde!..
“Eskiden” Galatasaray, Avrupa kupalarında, “yenilirken, hatta beş yerken bile” böyle miydi ve böyle mi oynardı?.. Elekte kalamayan futbolumuz!..
Futbolumuzdaki düşüşün, kulüp yönetimlerinin “doğru dürüst” bir transfer sistem ve uygulamasının olmamasının, UEFA hakemlerinin gözle açık açık görülen “aleyhimize” taraflılığının; işte sonucu ortada; “Avrupa’da hüsran!..”
Zenit gibi “futbolu üçüncü sınıf seviyesinde olan” ve de “ülkesinde devre arası olması” sebebiyle neredeyse “iki aydır doğru...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bırakın, Muslera gitsin! 23 Mart 2024 | 5 Okunma Kale direklerini de yenen hoca! 31 Ocak 2024 | 14 Okunma Okan Hoca, Sumudica’yı yenebilecek misin?.. 27 Ocak 2024 | 5 Okunma Türkiye, İspanya’ya benzememeli! 06 Ocak 2024 | 85 Okunma Galatasaray yeni yıla büyük problemlerle girdi… 05 Ocak 2024 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar